19.8 C
Blanes
Neus Dalmau amb L'Aurora i les autoritats

Molt emocionada i agraïda, Neus Dalmau recull el Premi Aurora

L’entitat de dones li ha volgut atorgar la primera edició del guardó per la seva perseverança en la lluita feminista i per la seva sororitat i empatia.

Neus Dalmau amb L'Aurora i les autoritats

Darreres Notícies

Una Neus Dalmau molt emocionada i agraïda ha recollit el Premi Aurora aquest dissabte al vespre. L’entitat de dones li ha volgut atorgar la primera edició del guardó per la seva perseverança en la lluita feminista i per la seva sororitat i empatia.

En el seu discurs, l’artista lloretenca ha explicat que va arribar a Lloret fa quinze anys, els mateixos que té l’Aurora. En aquell moment, va aterrar a la vila després d’una experiència devastadora en una relació amb un home que la va anul·lar completament.

circo de las estrellas
Neus Dalmau amb el Premi Aurora
Neus Dalmau amb el Premi Aurora

Una dècada i mitja després, Neus Dalmau va remarcar que, després de la feina feta, és capaç de poder parlar-ne amb tranquil·litat i, tot i que no li agrada recordar-ho, en parla per si d’aquesta manera pot ajudar altres dones que puguin passar pel mateix.

“Porto tota una vida lluitant, jo treballo des dels 16 anys i ara en tinc 60 i és una lluita constant, les dones hem de lluitar tres vegades més: fer la feina, demostrar-la i que no te la prenguin”

Neus Dalmau

El difícil camí que ha viscut i la seva lluita incansable per defensar la igualtat l’han portat a rebre el Premi Aurora en la seva primera edició. Un guardó que rep emocionada i agraïda.

“És molt emocionant, estic molt agraïda. Per la tasca que fa l’Aurora, hem d’estar agraïdes totes les dones, perquè són un far aquí Lloret”

Neus Dalmau

Tot i l’alegria immensa, però, Neus Dalmau va matisar que no la sorprèn haver rebut aquest reconeixement, ja que com a artista tenia una intuïció que el camí la conduïa cap aquí.

Abans d’entregar el premi, l’Aurora va demanar a la directora del Teatre, Amaranta Gibert, també incansable lluitadora per la igualtat, que fes la glossa de la guardonada. Gibert va destacar, de Dalmau, la seva sororitat, que és la fraternitat entre dones, el lligam estret que s’estableix entre dones basat en la solidaritat, el compartiment d’experiències, interessos i preocupacions.

En aquest sentit, Amaranta Gibert va voler centrar-se en els aspectes més personals de la seva relació amb Neus Dalmau i deixar de banda la seva destacada vessant artística.

“La Neus Dalmau, en moments que l’he necessitat, ha estat al meu costat i és el que he volgut destacar en aquesta glossa”

Amaranta Gibert

Des de l’Aurora, Maite Rodríguez es mostra molt orgullosa d’haver pogut fer realitat un somni de fa temps: atorgar el Premi Aurora.

L’entitat espera que el Premi Aurora s’acabi consolidant perquè és una manera de donar visibilitat i empoderar les dones.

“El Premi Aurora és una manera de fer visibles les dones de Lloret, i a totes les dones en general, d’empoderar-les”

Maite Rodríguez

L’acte el van tancar la regidora d’Igualtat, Jennifer Pérez, i l’alcalde, Jaume Dulsat, que van recordar que fa un any l’Ajuntament va aprovar el protocol d’actuació contra assetjament per raó de sexe i la declaració de Lloret com a municipi feminista. Tot i així, la regidora reconeix que hi ha molta feina a fer perquè tot plegat no quedi en una simple declaració d’intencions. El Premi Aurora, creu que és molt necessari.

“Cada dia es lluita contra les situacions de masclisme, ja sigui a gran escala o micromasclisme, i, per tant, crec que és necessari aquest guardó”

Jennifer Pérez

L’entrega del Premi Aurora s’ha fet aquest dissabte, després de la projecció de la pel·lícula Varda por Agnès, en el marc del cicle Cinema i Dona que organitzen la mateixa Aurora i el Cineclub Adler.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist