27.2 C
Lloret de Mar
Entrada a l'hospital comarcal de la Selva, a Blanes

Mor una de les afectades pel brot de legionel·losi, detectat a Blanes

S'investiga l'origen del brot, que ha afectat 5 persones més d'entre 52 i 92 anys.

Entrada a l'hospital comarcal de la Selva, a Blanes

Darreres Notícies

Salut confirma la mort de la dona de 83 anys que estava ingressada, en estat greu, a causa del brot de legionel·losi detectat a Blanes, que ha afectat 5 persones més. Hi ha encara tres persones hospitalitzades per aquest brot, dos més que han rebut l’alta i un altre cas que està per confirmar.

A hores d’ara no se’n sap l’origen. S’està investigant si prové d’alguna de les torres de refrigeració, i per això s’ha demanat un llistat a l’ajuntament. També s’han pres mostres dels vehicles de la neteja viària. S’espera que dilluns es tinguin els resultats.

Els afectats, d’entre 52 i 92 anys, tenien patologies prèvies. Quatre viuen a la mateixa zona del municipi. L’últim cas es va detectar el cap de setmana, però els primers es remunten a finals de setembre.

 

La legionel·losi és una malaltia ambiental, que no es transmet de persona a persona. Es manifesta amb brots: amb febre alta i una infecció pulmonar o amb febre lleu i els símptomes de la grip, com tos, mal de cap o dolors musculars. Es relaciona amb torres de refrigeració, aigua calenta sanitària, banyeres d’hidromassatge o fonts ornamentals.

spot_img

El + Vist