14.9 C
Lloret de Mar

Mor en Josep Valls ‘Bambi’, el gran col·leccionista de fotografies de Lloret de Mar

Deixa un llegat de gran valor: més de 50.000 imatges del passat i les famílies de la vila, ben documentades.

Josep Valls i Roca (Bambi), al programa 'Amb Veu Pròpia', el 2020
Josep Valls i Roca (Bambi), al programa 'Amb Veu Pròpia', el 2020

Darreres Notícies

Ha mort en Josep Valls i Roca, conegut com ‘en Bambi‘ a Lloret de Mar, a l’edat de 80 anys. Deixa un llegat de més de 50.000 fotografies -algunes inèdites- sobre el passat de la vila, amb famílies i els mots de l’època ben documentats.

servicios profesionales jimenez

Josep Valls, al programa ‘En veu pròpia’ de l’any 2020, explica d’on li venia el sobrenom de Bambi. “Quan treballàvem a la construcció, erem cinc o sis joves, un em va començar a dir Bambi i a tothom li feia gràcia i se’m va quedar”, relata.

En Bambi feia de paleta però va tenir un accident laboral que el va obligar a deixar de treballar. Com que era un home inquiet, es va buscar una afició: la fotografia. “Com que sempre he estimat Lloret, se’m va ocórrer de fer una recaptació de fotografies del poble, de cases i de famílies, i em vaig dedicar a la fotografia” exposa.

La gent va saber que en Bambi col·leccionava fotos i li donava tot tipus d’imatges de Lloret. Cada fotografia que arribava a les mans d’en Josep Valls, era fotografiada i documentada amb la data, el nom de qui hi sortia i el mot amb què era conegut a Lloret. A més, ell recorria mercats de col·leccionistes i comprava postals antigues de la vila.

Amb una quantitat cada cop més gran d’imatges, en Bambi va començar a fer exposicions. Durant molt anys, a la sala que hi havia a l’Antic Sindicat, especialment per la festa major de Sant Romà, i després a l’Arxiu Municipal de Lloret.

L’any 2016 va ser quan Josep Valls va cedir les més de 50.000 fotografies que havia reunit durant la seva vida a l’Arxiu, que les està classificant donada la immensa quantitat d’imatges donades. Un llegat de gran valor que quedarà per sempre per al poble de Lloret.

spot_img

El + Vist