13.4 C
Lloret de Mar

Mor un nen de 13 anys de Lloret de Mar a causa d’una meningitis

Des del departament de Salut de la Generalitat han assegurat que es tracta d'un cas aïllat, que el menor va arribar al centre hospitalari en estat molt crític i que va patir una infecció fulminant.

Hospital Trueta de Girona
Hospital Trueta de Girona

Darreres Notícies

Un nen de 13 anys de Lloret de Mar ha mort a causa d’una meningitis. Segons publica el Diari de Girona, el menor va perdre la vida dimarts a l’hospital Josep Trueta de Girona i des del departament de Salut de la Generalitat han assegurat que es tracta d’un cas aïllat, que va arribar al centre hospitalari en estat molt crític i que va patir una infecció fulminant.

El noi era alumne de l’institut Coll i Rodés i Salut ha assegurat que ja s’ha iniciat el tractament preventiu entre les persones més pròximes a ell; en aquest cas, l’entorn familiar i els companys de classe.

La meningitis és una malaltia infecciosa greu causada per un bacteri anomenat meningococ. Se’n produeixen casos durant tot l’any, però de manera més freqüent durant els mesos d’hivern i primavera. Generalment són casos aïllats, però poden aparèixer també com a brot (quan se’n presenten dos o més casos relacionats), sobretot en familiars convivents i escoles.

El microorganisme es transmet de persona a persona mitjançant les secrecions faríngies i nasals. El risc de contagi augmenta si hi ha un contacte estret amb la persona malalta (com dormir a la mateixa habitació, viure a la mateixa casa, o fer petons amb intercanvi de saliva, per exemple), però no cal desinfectar objectes ni espais com a mesura preventiva perquè el meningococ resisteix molt poc temps fora de l’organisme.

El funeral del nen, que era natural de Rubí, s’ha fet aquest matí a la parròquia Sant Romà de Lloret de Mar.

El diari afegeix que aquest és el segon menor de la província de Girona que mor aquest any a causa de la malaltia. A finals de gener, una nena de 17 mesos, va morir al Trueta després de patir una infecció generalitzada. La menor era veïna de Breda, també a la comarca selvatana.

Respecte al 2017, es van comptabilitzar una desena de casos a la regió sanitària de Girona: nou de persones residents de la demarcació i un que no. Quatre dels casos de l’any passat eren pacients en edat pediàtrica.

spot_img

El + Vist