14.3 C
Lloret de Mar

Els Mossos impulsen una campanya per detectar i prevenir conductes de risc a les xarxes socials

La policia dona una sèrie de consells als menors d'edat després de detenir un home que es feia passar per fotògraf de moda a fi d’obtenir imatges de menors despullades.

Campanya Internet Segura
Campanya Internet Segura

Darreres Notícies

Els Mossos d’Esquadra donen un seguit de consells als menors d’edat per detectar i prevenir conductes de risc a les xarxes socials. Se’ls recomana que siguin molt desconfiats amb qui no coneixen a Internet i que, davant de qualsevol sospita, ho parlin amb els pares o altres adults de confiança.

La policia fa aquesta difusió, després de detenir un home que es feia passar per fotògraf de moda a fi d’obtenir imatges de menors despullades. Hi contactava a través d’Internet, els oferia la possibilitat de treballar com a models en campanyes publicitàries i com a requisit els demanava que es traiessin la roba. Després, amenaçava les menors que publicaria les seves imatges si no continuaven col•laborant en aquestes sessions en línia.

Els fets es remunten a l’estiu passat, quan els Mossos van tenir coneixement que una menor de 14 anys de Blanes podria ser víctima d’un cas d’assetjament a Internet, pràctica coneguda com a Child Grooming.

La policia va procedir a investigar el suposat fotògraf i va determinar que havia creat un perfil fals en dues conegudes xarxes socials. Des d’allà, contactava amb diverses noies, moltes de les quals eren menors.

A principis de novembre, la policia va establir un operatiu que va permetre detenir el presumpte autor dels assetjaments. Li van intervenir material informàtic amb el qual hauria dut a terme l’activitat delicitiva. Té 29 anys, de nacionalitat espanyola, i se’l considera autor dels delictes de corrupció de menors mitjançant Internet i exhibicionisme.

L’arrestat, que ja havia estat detingut pels Mossos l’any 2015 per uns fets similars, va passar a disposició judicial del jutjat de guàrdia de Santa Coloma de Farners el passat 10 de novembre. El jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Davant d’aquest cas, com diem, els Mossos han volgut fer públics un seguit de consells a fi de prevenir aquest tipus de situacions. Els adrecen especialment als menors d’edat.

L’inspector Albert Oliva, portaveu dels Mossos d’Esquadra, afirma que són consells bàsics que passen sobretot per desconfiar en aquelles persones que no coneixem i que ens contacten a través d’Internet, sobretot si són excessivament amables.

Oliva afegeix que si es dona el contacte a través de les xarxes socials i la situació canvia de cop, o hi ha alguna sospita, que els menors tallin la comunicació i no dubtin a parlar-ho amb persones adultes. També es recomana als menors que a les converses a través d’Internet no hi hagi continguts sexuals de cap tipus.

En resum, els Mossos recomanen màxima prudència i assenyalen que alertar d’aquests casos, pot ajudar a evitar-ne d’altres.

spot_img

El + Vist