17.2 C
Lloret de Mar
Una tortuga terrestre

Els Mossos recuperen 22 tortugues terrestres de la conca de la mediterrània, espècie altament protegida

La possessió d'exemplars d'aquesta espècie sense tenir la documentació pertinent també està prohibida.

Una tortuga terrestre

Darreres Notícies

Els Mossos d’Esquadra han recuperat aquest estiu 22 tortugues terrestres de la conca mediterrània, una espècie altament protegida, a la Selva, el Maresme i l’Alt Empordà. Paral•lelament s’han denunciat els tres propietaris, dues dones i un home, per un delicte contra la fauna protegida.

La investigació es va iniciar al mes de juliol del 2017 quan els mossos van detectar a internet diversos anuncis on es venien exemplars de tortuga terrestre mediterrània.
Gràcies a les indagacions policials els agents van identificar els tres propietaris de les tortugues anunciades i es van recuperar un total de 22 exemplars.

Es dóna la circumstància que una de les tortugues recuperades a l’Alt Empordà era un exemplar espoliat del medi i formava part d’un programa de recuperació de l’espècie. La tortuga mediterrània, espècie Testudo hermanni, està altament amenaçada d’extinció en el medi natural.

Per aquesta raó, aquesta espècie és objecte de diversos programes de conservació al territori català sota la tutela del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

Al tractar-se d’una espècie de fauna protegida per la normativa vigent, la  possessió d’exemplars d’aquesta espècie sense tenir la documentació pertinent també està prohibida.

La possessió d’exemplars d’aquesta espècie sense tenir la documentació pertinent també està prohibida. Només es poden tenir a casa exemplars de tortuga terrestre mediterrània si es disposa d’una autorització administrativa especial.

spot_img

El + Vist