15.1 C
Lloret de Mar

Els Moters de Lloret portaran la Flama del Canigó al municipi, un any més

Es calcula que els motoristes lloretencs arribaran amb la flama a la plaça de la Vila a quarts de vuit del vespre d’aquest divendres.

La Flama del Canigó del 2016
La Flama del Canigó del 2016

Darreres Notícies

Un any més, la Flama del Canigó arribarà motoritzada fins a Lloret de Mar. Serà aquest divendres, com cada revetlla de Sant Joan, en què els Moters de Lloret s’encarregaran d’anar-la a buscar a Vidreres i portar-la fins a la plaça de la Vila.

Es perpetua així una tradició catalana iniciada fa moltes dècades. La matinada del 22 al 23 de juny la Flama del Canigó es renova al cim d’aquesta muntanya del Pirineu català i centenars de voluntaris i equips de foc la distribueixen arreu dels Països Catalans. Segueixen rutes diverses per encendre les fogueres de la nit de Sant Joan arreu. Així comença, any rere any, la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana.

Es calcula que els motoristes lloretencs arribaran amb la flama a quarts de vuit del vespre d’aquest divendres. Tot seguit, es llegirà un manifest i s’oferirà coca i cava als assistents.

Des de l’Ajuntament es fa una crida a la població a l’hora de rebre la flama a Lloret. Un representant de l’associació de Moters, Emili Olivé, explica que a la vila la tradició la va impulsar en Carles Estapé, que va morir l’any passat. Per tant, els motoristes volen seguir la tradició en record de qui defineixen com a un amic i gran persona.

Cal afegir que el mateix 23 de juny hi ha la visita teatralitzada a Can Font, titulada Memòries del passats. Doncs bé, aquest divendres, amb motiu de la revetlla de Sant Joan, els visitants acabaran el recorregut amb una copa de cava i un tall de coca al pati de la casa.

spot_img

El + Vist