14.8 C
Lloret de Mar

Núria Querol: “Que la gent doni vida a les agències de Lloret, que n’hi ha moltes i molt bones”

Les agències de viatges, tant emissores com receptores, fa més d’un any que pràcticament no treballen per les restriccions de la Covid-19.

Núria Querol, a Tastets de Món
Núria Querol, a Tastets de Món

Darreres Notícies

Les agències de viatges fa més d’un any que pràcticament no treballen. La impossibilitat de viatjar d’un país a l’altre, el foment del turisme de proximitat i l’increment de l’ús de transport privat per desplaçar-se han fet que aquests negocis portin mesos sense gens de feina o, en els millors dels casos, pràcticament sense treballar. Avui hem conegut els casos de dues agències ben diferents: una d’emissora i una altra de receptora.

Tastets de Món s’encarrega d’organitzar viatges a qualsevol punt del planeta, però amb el tancament de fronteres o les restriccions que compliquen molt els viatges fa mesos que pràcticament no tenen feina. La seva propietària i responsable és Núria Querol.

“Nosaltres no hem pogut treballar, l’estiu passat es podia fer turisme nacional, però aquest tipus de turisme la gent no el ve a buscar a una agència”

Núria Querol

Núria Querol també remarca que per poder tenir clients, a banda de necessitar que les fronteres estiguin obertes, també necessiten que els veïns de Lloret tinguin feina i, per tant, diners per viatjar. Tenint en compte que la majoria de població treballa en el sector turístic, és necessari que s’activi el turisme a la destinació perquè la gent treballi i pugui viatjar.  

“Des de Lloret no s’ha venut pràcticament res, perquè anem una mica a remolc que la població de Lloret pugui treballar del turisme, directa o indirectament tots vivim del turisme que ve a Lloret”

Núria Querol

De cara a aquest estiu s’espera que la situació sigui millor que l’any passat, però Núria Querol recorda que mentre la vacunació no s’estengui a tots els països, també els subdesenvolupats, la situació no es podrà normalitzar.

“No servirà de res que els països rics ens anem vacunant a bon ritme si la resta del món no es vacuna”

Núria Querol

La responsable de Tastets de Món fa una crida a la població perquè a l’hora de viatjar confiï en les agències de viatges petites.

“A l’hora d’anar a determinats grans lobbies d’agències, que la gent pensi en donar vida a les agències de viatges de Lloret, que n’hi ha moltes i de molt bones”

Núria Querol

L’agència receptora Traveltec també ha treballat molt poc durant l’últim any i, de fet, ara té la vista fixada en el 2022, perquè sempre treballen d’un any per l’altre.

Jordi Martí, a Traveltec (Dimension Turística Magazine)
Jordi Martí, a Traveltec (Dimension Turística Magazine)

Ho ha explicat el seu propietari, Jordi Martí, que també és vicepresident de l’ACAVE (Associació Catalana d’Agències de Viatges Especialitzades).

“La feina nostra és d’un any per l’altre; l’any passat no vam treballar i aquest any estem treballant perquè el 2022 sigui bo. El 2021 la feina que tinguem serà gairebé anecdòtica”

Jordi Martí

Malgrat que la situació de pandèmia hagi fet incrementar el turisme de proximitat i amb grups molt reduïts, Jordi Martí està convençut que a mesura que la situació vagi millorant tornarà a pujar la demanda a través dels touroperadors.

“Com sempre ha estat en el turisme quan hi ha hagut noves tendències i s’han quedat, el viatjar en grup seguirà existint amb totes les garanties”

Jordi Martí

Tant Núria Querol com Jordi Martí reivindiquen que les agències de viatges han quedat invisibilitzades, ja que els últims mesos s’ha parlat de diversos sectors molt afectats per la pandèmia, però ells també porten molt temps sense treballar. Tot i així, esperen que a partir d’ara tot es vagi reactivant.

spot_img

El + Vist