6.9 C
Lloret de Mar
Oficina de Català, a Lloret

Obertes les inscripcions per als cursos de català, des del nivell Inicial al de suficiència

L'any passat, més de 400 alumnes -la majoria, d'origen estranger- es van apuntar a les classes.

Oficina de Català, a Lloret

Darreres Notícies

Aquest dimarts s’han obert les inscripcions per als cursos de català. El termini per a formalitzar-les s’allarga fins al 22 de setembre i l’inici de les classes està previst pel 2 d’octubre. S’ofereixen els nivells habituals, que van adreçat a un ventall molt ampli de persones, segons les seves necessitats.

En primer lloc hi ha l’inicial, per a nouvinguts que no coneixen la llengua catalana. Després ve el nivell bàsic, que és el que té més demanada, i que va destinat a aquelles persones que parlen el català amb dificultats i que el necessiten pel seu dia a dia. En un tercer esglaó trobem el nivell elemental, que té per objectiu perfeccionar les habilitats orals. A continuació hi ha l’intermedi, per a persones catalanoparlants que no han estudiat mai l’idioma o que, simplement, no el recorden. Per últim, s’ofereix també el nivell de suficiència, per a perfeccionar el nivell oral i escrit, i que equival al certificat que obté un estudiant que supera la seva etapa d’educació secundària.

Segons la responsable de l’Oficina de Català, Cesca Cornellà, la majoria de les persones inscrites són d’origen estranger. En el curs passat, “un 86% dels alumnes són nascuts a l’estranger i en els nivells bàsics això s’accentua”.

L’any passat es van apuntar un total de 532 persones als diferents nivells. Aquestes dades són la suma dels tres períodes d’inscripcions que es proposen: un ara al setembre, un al gener i un altre a l’abril. En aquest últim, però, només s’ofereixen els nivells bàsics.

A banda de tota l’oferta, l’Oficina de Català també facilita la inscripció als cursos en línia per al nivell C2, l’antic “D”. Cada vegada té més demana per motius laborals. “Hi ha mestres, professors, Mossos d’Esquadra, bombers que els aniria bé tenir el nivell C2 per tenir punts a l’hora de fer promocions internes o trasllats“, exposa Cornellà, que destaca que “el fet d’anar a un curs presencial potser és difícil els horaris, per això el curs en línia funciona molt bé“.

Per a obtenir el certificat oficial, al final de l’últim curs de cada nivell hi ha una prova homologada.

Les inscripcions es poden fer a l’Oficina de Català, situada al carrer Felicià Serra i Mont. Els horaris són de dilluns a divendres, de 10 a 14 hores, i dels dijous de les 15 a les 18:30 hores. El preu, que va en funció dels nivells, és d’entre 15 i 90 euros. Per a aquelles persones que no saben a quin curs s’han d’apuntar, tenen a la seva disposició una prova de nivell.

spot_img

El + Vist