13.5 C
Lloret de Mar
Cartell de la 3a Hackató

Obertes les inscripcions per a la Hackató, adreçada a joves emprenedors de la vila

L’organitza el Puntet i es tracta d’una experiència innovadora per resoldre un seguit de reptes durant 24 hores.

Cartell de la 3a Hackató

Darreres Notícies

S’han obert les inscripcions per a la Hackató, que es duu a terme el darrer cap de setmana d’octubre a Lloret de Mar. L’organitza el Puntet i es tracta d’una experiència innovadora, adreçada als joves, que han de treballar plegats per resoldre un seguit de reptes durant 24 hores. Per tant, ho fan sota pressió.

L’any passat, els reptes els van plantejar 4 establiments de la vila. Un d’ells, per exemple, volia saber si el nom de la botiga era l’adequat i un altre, millorar la presència a les xarxes socials. Es tracta d’una experiència que té l’origen en el món de la informàtica, per desenvolupar software, però que s’estén en altres camps, com l’emprenedoria i la innovació. A Lloret, en concret, es desenvolupa al sector del comerç local.

La Hackató, que enguany arriba a la tercera edició, busca joves lloretencs d’entre 18 i 30 anys. Carles Carbonell, tècnic de Joventut, explica que “el comerç s’aprofita dels joves, que s’ho miren des de fora, i els joves que s’aprofiten del comerç i així arriben tots dos al seu objectiu. És un tastet del que seria un procés d’innovació en una gran empresa”.

La Hackató començarà el proper 27 d’octubre, a les 19.00 h  i, al llarg de la primera hora, els comerços participants exposaran les seves necessitats als joves, que faran una visita a l’endemà per conèixer l’establiment de primera mà. Després de tot el procés, es posarà el punt final dissabte 28, a la tarda, amb una breu exposició de les idees que s’han recollit. L’objectiu és convèncer al comerciant per tal que aquest acabi aplicant allò que s’ha treballat al llarg de la jornada.

Segons Carbonell, un dels principals objectius que es persegueix és “a no quedar-nos amb la primera visió o amb la primera idea. Així han sortit centenars d’empreses que ara estan a dalt de tot”.

La tercera Hackató, després de suspendre la que estava prevista a principis d’any a la vila per manca de participants, es durà a terme al Puntet. És una experiència gratuïta.

spot_img

El + Vist