6.4 C
Lloret de Mar

Obertes les inscripcions per als cursos de català, que recuperen la presencialitat

L'inicial, bàsic i elemental es poden fer presencialment o en línia, mentre que la resta només es poden fer virtualment. Les inscripcions estan obertes fins al 15 de setembre.

Cartells anunciant els cursos de català
Cartells anunciant els cursos de català

Darreres Notícies

Ja s’han obert les inscripcions per als cursos de català d’aquest trimestre, amb la novetat que es recupera la presencialitat per als nivells inicial, bàsic i elemental. A més, també es mantindrà l’oferta en línia per aquests nivells i per a la resta (intermedi, de suficiència i superior).

La directora de l’Oficina de Català de Lloret, Cesca Cornellà, ressalta que és molt positiu que es puguin tornar a fer classes presencials.

“Els cursos només virtuals estaven deixant de banda gent que no té recursos o que no té els coneixements per seguir un curs en línia”

Cesca Cornellà

Tot i així, Cesca Cornellà també reconeix que ha estat un encert fomentar els cursos virtuals, perquè hi ha molts alumnes que els prefereixen.

“L’any passat va ser el primer cop que vam fer cursos virtuals i érem una mica reticents, però la valoració és molt positiva”

Cesca Cornellà

De l’oferta en línia, cal diferenciar dues modalitats: els cursos virtuals i els que són 100% en línia: “Parlem de virtual quan hi ha un horari de classe, és a dir, és igual que un curs presencial però a través de la pantalla; i, en canvi, el 100% en línia no està lligat a cap horari, hi ha un calendari de lliurament de tasques i seguiment del curs, però l’alumne es connecta a l’hora que li va bé”, ha explicat Cornellà.

“La llibertat d’horari va bé a molta gent, que no podia fer un curs fins ara i això els permet poder-lo seguir”

Cesca Cornellà

Tots els nivells, des de l’inicial fins al superior, es poden fer per internet. Pel que fa a l’oferta presencial, de moment només existeix per als tres primers nivells, ja que són els que tenen més demanda.

“Clarament a tot el territori els cursos bàsics són els que tenen un nombre més elevat d’alumnes”

Cesca Cornellà

Les inscripcions que s’han obert avui dilluns són per aquest trimestre, que s’allarga fins al setembre. Com sempre, aquesta primera setmana tenen preferència els antics alumnes, mentre que del 13 al 15 podran inscriure’s la resta de persones.  

Es poden fer a través del web de l’Oficina de Català. La informació es pot consultar al web de l’Ajuntament. I, si algú necessita suport per a fer la inscripció pot trucar al 972 36 18 34, enviar un correu electrònic a [email protected] o bé demanar cita prèvia per acudir presencialment a l’oficina, al carrer Felicià Serra i Mont número 15. Les persones que ho vulguin, poden sol·licitar una prova de nivell per saber a quin curs s’han d’inscriure

spot_img

El + Vist