16.5 C
Lloret de Mar

Òmnium Cultural convida Matthew Tree i Hellena Cardús per inaugurar la sèrie Posidònia

Consisteix en un cicle de converses amenes que giraran entorn als eixos vertebradors de l'entitat, com la llengua la cultura o la cohesió social. El primer capítol és aquest divendres, a les 20 hores, al Pati de l'Erol.

Cartell de Posidònia (Òmnium Cultural Selva Marítima)
Cartell de Posidònia (Òmnium Cultural Selva Marítima)

Darreres Notícies

L’escriptor Matthew Tree i Hellena Cardús, presidenta de l’Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes i directora de la revista Catalonia, seran aquest divendres a Lloret per inaugurar la nova proposta d’Òmnium Cultural La Selva marítima.

Es tracta d’una sèrie de trobades en què es pretén generar una conversa dinàmica amb els convidats sobre els temes que fan d’eix vertebrador de l’entitat, que són la llengua, la cultura, l’educació, els drets civils i la cohesió social. La presidenta de l’agrupació de la Selva marítima, Rosa Maria Brunet, explica que la sèrie s’anomena Posidònia.

“La Posidònia és una planta endèmica de la Mediterrània, que té funcions de cohesió, serveix de refugi i aliment per a moltes espècies i és el símbol que uneix la costa de la Selva marítima”

Rosa Maria Brunet

Els dos convidats d’aquesta setmana presenten dos casos contraris: una catalana que de petita va marxar als EUA, sense perdre la llengua catalana; i un londinenc que de jove va venir a viure a Catalunya i va adoptar el català com a llengua pròpia. En comú, però, tots dos defensen i usen la llengua catalana.

“Els dos poden expressar la seva experiència amb el català i amb la cultura catalana des de dos punts de vista completament diferents”

Rosa Maria Brunet

El primer capítol d’aquesta sèrie es titula De Catalunya al Món i es farà aquest divendres, conduït per Laura Grau (@inflowenser), blanenca creadora de continguts a les xarxes socials. Ella serà qui conduirà l’acte perquè sigui una conversa amena i entretinguda, però a la vegada que faci reflexionar el públic.  

“Entre tots hem de pensar si fem prou per seguir mantenint l’ús social del català, per exemple, quina responsabilitat tenim de parlar en català a una persona que no és originària d’aquí”

Rosa Maria Brunet

El d’aquest divendres és el primer dels quatre capítols que formen la sèrie Posidònia. La resta, parlaran dels drets civils, del contingut en català a les xarxes socials i del projecte Lliures i la intenció és organitzar-los entre els tres municipis de la Selva marítima.

Com diem, la inauguració és aquest divendres, a Lloret, a les vuit del vespre al Pati de l’Erol.

spot_img

El + Vist