23.5 C
Lloret de Mar
Dones de l'ONG jugant avui al pavelló del Molí

Una ONG d’Israel, formada només per mares, aterra a Lloret

Des d’avui i fins divendres, 200 dones celebren el primer torneig internacional de 'catchball', una variant del voleibol, al pavelló del Molí.

Dones de l'ONG jugant avui al pavelló del Molí

Darreres Notícies

Una ONG d’Israel, formada només per mares, ha aterrat a Lloret de Mar. Des d’avui i fins divendres celebra el primer torneig internacional de catchball, una variant del voleibol, que ha portat unes 200 dones a la destinació. La majoria són israelianes, però també n’hi ha d’Itàlia, Xipre i Àustria.

Plegades juguen a aquest esport gràcies a l’entitat Mamanet. Va ser creada l’any 2005 per Ofra Abramovitz, que va idear una activitat que no només busca la pràctica de l’esport sinó que permet a les dones que són mares connectar entre elles. Va fundar aquesta ONG que actualment gestiona una lliga amateur de catchball per a dones i que compta amb 10.000 sòcies només a Israel.

Per al primer torneig internacional que celebren, han triat La Costa Brava i en concret Lloret. La mateixa Ofra Abramovitz argumenta que “és un gran lloc on passar uns dies, el temps és bo, el menjar també i la gent és fantàstica, aquí gaudim de l’esport i les vacances, ens agrada molt” i explica que “tenim bons equips, que volen jugar plegats i guanyar”. Recorda que la final és aquest divendres, a les 12 del migdia, i que es convidaa tothom a venir i veure “la màgia d’aquestes mares jugant la lliga del Cachibol”.

El catchball, o cachibol, és una disciplina esportiva no professional que es practica en un camp de voleibol i de manera similar. La diferència és que la pilota pot aturar-se a les mans dels jugadors abans de ser passada a un altre company o bé llançar-se al camp contrari en jugada d’atac. Cada equip el formen vuit jugadores, sis al camp, que van rotant a mesura que avança el joc.

L’ONG Mamanet és un espai per a la dona; una dona que decideix dedicar-se un temps a la setmana a ella mateixa, per entrenar i competir, formar part d’un equip i relacionar-se amb altres dones. Dins d’aquest espai, el networking sorgeix de manera espontània: s’intercanvien receptes, impressions sobre activitats infantils i familiars, i fins i tot s’ajuda a les companyes a buscar feina o parella.

Mamanet és també una start-up social d’integració. Les més de 150 voluntàries en la gestió i logística vetllen per la integració en l’esport de dones amb identitats religioses diferents –jueves, laiques, ortodoxes o musulmanes- i de nivells adquisitius ben diversos.

200 d’elles d’entre 40 i 45 anys són aquests dies a Lloret, on juguen els partits de cachibol al pavelló del Molí. El regidor d’Esports, Joan Bernat, subratlla que és una estada especial i oberta a tothom.

La final és aquest divendres, a les 12 del migdia. Al llarg del matí, qui vulgui provar el cachibol, només cal que contacti amb l’organització a www.mamanet.org.il. De fet, el lema de l’ONG és que totes les dones “poden”.

spot_img

El + Vist