23.4 C
Lloret de Mar

Orobitg assegura que és innocent i que la notícia ha sortit per la campanya electoral

Duanes vol que la jutgessa imputi Orobitg perquè podria haver actuat com a col•laborador necessari en l’adjudicació irregular d’un concurs.

Jordi Orobitg, al Consell Comarcal
Jordi Orobitg, al Consell Comarcal

Darreres Notícies

Jordi Orobitg, regidor d’ERC a l’equip de govern de Lloret, assegura que no va cometre cap irregularitat en la seva etapa com a vicepresident del Consell Comarcal de la Selva. Ho ha dit arran d’una notícia publicada avui al Diari de Girona, que explica que Duanes vol que la jutgessa imputi Orobitg perquè podria haver actuat com a col•laborador necessari en l’adjudicació irregular d’un concurs per servir el càtering als menjadors escolars. Una adjudicació que es va fer per gairebé 30 milions d’euros.

Orobitg remarca la seva innocència i atribueix l’aparició de la notícia a la proximitat de les eleccions municipals. A més a més, Orobitg va fer una declaració davant notari explicant quina va ser la seva participació en el concurs i desmentint qualsevol tracte de favor, almenys per la seva part, que ha remès a la magistrada instructora perquè la inclogui al sumari.

En el marc de la investigació del cas Manga, el Diari de Girona publica que el Consell Comarcal de la Selva va pactar amb Eurest el concurs dels menjadors i l’empresa, coneguda amb el nom comercial Scolarest, va contribuir en l’elaboració del plec de clàusules. La informació extreta del Consell, les punxades telefòniques i els correus electrònics analitzats certifiquen els pactes i actuacions fraudulentes que s’haurien seguit per falsejar el concurs al gust d’Eurest; unes actuacions irregulars que tenien al capdavant el president del Consell d’aleshores, Robert Fauria, que va acabar dimitint després de ser imputat en la investigació del cas. La notícia també explica que el Grup Serhs estava al corrent de tot plegat i que es va presentar al concurs amb la filial Serhs Food per fer de tapadora.

Dins d’aquesta investigació, l’atestat policial reclama a la jutgessa instructura que imputi el conseller comarcal i regidor de Lloret Jordi Orobitg perquè pugui defensar-se amb totes les seves garanties després que s’esmentés el seu nom en una conversa entre Fauria i l’aleshores gerent del Consell, Joan Burjachs. Concretament, Fauria deia que el volia a la mesa de contractació i que se li havia d’explicar el concurs. Tot i així, en l’atestat policial no apareix cap punxada de telèfon ni correu que afecti el polític lloretenc. Només que ell va participar en el ple del 18 de desembre del 2012 en què CiU i ERC van desestimar les al•legacions presentades contra el plec de clàusules del concurs i la pròrroga del servei a Eurest –que ja gestionava els menjadors- fins que sortís el nou concurs.

spot_img

El + Vist