11.2 C
Lloret de Mar
Ivan Tibau i Jordi Martí, al Rally d'aquest any (Jordi Martí)

Participants i organització, satisfets amb una edició del Rally marcada per la pandèmia

El context que vivim ha obligat a fer un esforç extra a l'organització, però les valoracions són molt positives per part de tothom i ja es pensa en l'edició del 2022.

Ivan Tibau i Jordi Martí, al Rally d'aquest any (Jordi Martí)

Darreres Notícies

Així ha estat la Festa de la Cultura Lloretenca més insòlita

La gala va incloure els premis que no es van poder donar el 2020 per la pandèmia.

Lloret de Mar informa prop de 100 empresaris sobre els fons europeus de recuperació postCovid

Amb la voluntat de treballar el sector públic i privat plegats, per poder obtenir una de les línies de subvenció per a destinacions madures.

La Biblioteca, El Puntet i Can Saragossa expedeixen un total de 356 IdCATs al mes de març

A l’Oficina d’Informació i Informació Ciutadana (OIAC) se n’han fet 1.319, per la qual cosa el total es situa en 1.675 expedicions d’IdCATs.

S’obren les inscripcions de la 5a Night Trail, prevista el 26 de juny a Lloret de Mar

La prova compta amb dues distàncies: 7 km, una modalitat apta per a tothom, i una altra de 16 km, més exigent.

Últimes places per al Torneig de Pàdel Renault, que espera reunir 80 parelles

La 1a edició de la competició -amb categoria masculina, feminina i mixta- l'organitza el Club Pàdel Lloret, amb la col·laboració de la Piscina els propers 21, 22 i 23 de maig.

Bones valoracions de la 8a edició del Rally Lloret de Mar, que es va disputar entre divendres i dissabte. Eduard Pons i Cándido Carrera, amb un Skoda, han estat els guanyadors d’una edició marcada, com és evident, per la situació de pandèmia. Tot i així, tants els participants com els organitzadors estan molt contents de com s’ha desenvolupat la prova.

Eduard Pons remarca que el seu copilot habitual, Alberto Chamorro, va haver de sotmetre’s una petita intervenció i va haver de canviar de copilot a última hora. Però finalment han pogut obtenir una victòria molt disputada i està molt content de com ha anat tot plegat, especialment tenint en compte la situació de pandèmia.

“Hem viscut un Rally Lloret molt intens, ha estat un rally molt especial atesa la situació i ha estat un èxit per a nosaltres, amb trams mítics i històrics, que ja vam córrer l’any passat i vam quedar molt encantats de la cursa”

Eduard Pons

Eduard Pons ha competit en tot tipus de proves, com rallys de terra, circuits, raids o rallys d’asfalt. En el seu ampli palmarès destaquen dos campionats absoluts de Catalunya de Rallys, dos campionats d’Espanya sèniors i una tercera posició absoluta al Campionat d’Espanya de terra. El Rally Lloret de Mar se suma a les seves victòries i li dona empenta per seguir competint al màxim nivell.

Eduard Pons i Cándido Carrera
Eduard Pons i Cándido Carrera

Eduard Pons i Cándido Carrera van guanyar a la categoria reina, la de Velocitat, on el podi el van completar Josep Bassas i Llorenç de Ferrer, de Peugeot, i Xavier Domènech i Axel Coronado, amb un Porsche.

En aquesta categoria hi va córrer un lloretenc, Ígor Díez, que va fer de copilot del silenc Marc Tarrés. Tot i que divendres van haver d’abandonar la prova, Ígor Díez assegura que l’experiència ha estat molt bona i, com a lloretenc, se sent “molt orgullós” d’haver pogut participar a la competició.

Marc Tarrés i Ígor Díez, durant el Rally Lloret de Mar 2021 (Amador Garcia Vilches)
Marc Tarrés i Ígor Díez, durant el Rally Lloret de Mar 2021 (Amador Garcia Vilches)

Pel que fa a la categoria de Regularitat Sport, els guanyadors han estat Carles Miró i Ivan Matavacas, amb un Porsche. El pilot, Carles Miró, que està molt agraït a l’organització en aquestes circumstàncies tan excepcionals, assegura que no s’esperaven aquest bon resultat perquè la competència era molt alta.  

“Hi havia una competència important; encara que no fóssim molts de la nostra categoria, hi havia els millors i hem hagut de lluitar molt durant tot el ral·li per aconseguir aquesta victòria”

Carles Miró

Carles Miró va debutar en el món dels ral·lis molt jove, amb només dinou anys, i des d’aleshores no l’ha abandonat, tot i que ha compaginat la competició amb l’organització. El seu palmarès acumula un ampli ventall de victòries, entre les quals hi ha sis Rally Costa Brava FIA, tres Rally Costa Daurada Legend, un Rally Costa Brava Històric, un Rally Catalunya Històric. I assegura que encara té corda per temps.

Carles Miro i Ivan Matavacas durant el Rally (Josep Maria Montaner)
Carles Miro i Ivan Matavacas durant el Rally (Josep Maria Montaner)

En aquesta categoria també hi va haver participació lloretenca: Jordi Martí i Xavi Tibau van córrer amb un Ford Escort MK1 i Josep Prat i Pili Jiménez, amb un Porsche.

Martí i Tibau van quedar en 13a posició. El pilot, Jordi Martí, explica que el resultat no els acompanya, però assegura que van fer un bon ral·li i està molt content de l’experiència, sobretot tenint en compte que la competició s’ha organitzat en temps de pandèmia.

“Molt content, a nivell personal ens ha quadrat molt, hem tingut molt bon ral·li, no hem tingut cap incident; el que passa és que els resultats no ens han acompanyat, com quan en futbol has fet bon partit però la pilota no ha entrat”

Jordi Martí

La participació femenina al món dels ral·lis sempre és molt baixa. Pili Jiménez és una de les poques dones que han corregut en aquesta vuitena edició i està molt contenta amb l’experiència.

“Ha estat un ral·li molt exigent. Hem gaudit moltíssim i hem pogut acabar-lo, que això és el més important. Hi havia molt bon ambient, molt de companyarisme i l’afició no ens ha defraudat, s’ha notat que hi havia moltes ganes de ral·li”

Pili Jiménez
Josep Prat i Pili Jiménez, a l'arribada de la primera etapa (Àngels Torrens)
Josep Prat i Pili Jiménez, a l’arribada de la primera etapa (Àngels Torrens)

La tercera categoria disputada és la de Regularitat Super Sport, on el primer lloc ha estat per José Luís Moreno i Isidre Noguera, amb un BMW.

Des de l’organització, el director esportiu del Rally Lloret de Mar, Guillem Pérez, reconeix que han hagut de fer un esforç especial per poder organitzar aquesta edició en plena pandèmia però està molt content de com ha anat i agraeix el suport rebut, especialment de l’Ajuntament de Lloret i de l’Hotel Evenia, a banda de tots els espònsors i participants.

Per a Guillem Pérez, l’organització d’aquesta edició del ral·li en plena pandèmia demostra que la pràctica esportiva és segura.

El regidor de Promoció Econòmica, Jordi Orobitg, coincideix en les bones valoracions. A més, Orobitg afegeix que, de cara a la propera edició, hauran de mirar com poden fer-ho per ampliar la participació, ja que cada any el ral·li té més demanda i l’espai està quedant petit.

En aquesta 8a edició, hi han participat 139 equips, que han recorregut sis trams emblemàtics, que s’han repetit els dos dies (de manera que els pilots han competit en un total de dotze trams).

- Publicitat -

El + Vist

Lloret impulsa un Pla de Sostenibilitat Turística per als propers 4 anys

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que es tracta d’un projecte pioner, transversal, interdisciplinari i integrador, que té en compte tots els aspectes de Lloret de Mar, “com a destinació turística i també com a ciutat”.