Dissabte, 16 gener 2021
6.6 C
Lloret de Mar
Dinar de Nadal (Nació Digital)

Per Nadal, grups de 10, els menors compten i s’amplia el toc de queda en les dates assenyalades

Els representants del Govern català han insistit que s'aplicarà la proposta catalana, sigui quina sigui la proposta que faci el Consell Interterritorial.

Dinar de Nadal (Nació Digital)

Darreres Notícies

César Martínez agafa el relleu de Joaquim Martín al capdavant de la policia local de Lloret de Mar

El fins ara sotsinspector, de 55 anys, va arribar el 2009 a Lloret procedent de la policia de Granollers.

L’Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar inicia la vacunació contra la Covid-19

S’han vacunat un total de 60 pacients i també rebran la primera dosi un total de 55 professionals, entre aquest dijous i divendres.

S’obre el termini per optar als horts de Can Ribalaigua

Els poden demanar únicament les persones empadronades a Lloret i les autoritzacions tenen una vigència de quatre anys.

Més de 37.000 persones visiten els equipaments culturals de Lloret al 2020

La pandèmia ha fet baixar els visitants a una tercera part respecte de l’any anterior. Les visites han generat prop de 100.000 euros en ingressos econòmics.

Avui, últim dia per utilitzar la targeta de la campanya ‘Compra a Lloret’

Donada la bona acollida que ha tingut, la previsió és repetir les targetes durant el 2021.

El Govern català ha anunciat el paquet de mesures extraordinàries per a les festes nadalenques. Els àpats familiars es podran fer amb deu persones com a màxim, però cal tenir en compte que els menors, finalment, sí que compten. També es modifica el toc de queda, que serà a dos quarts de dues de la matinada les nits de Nadal i Cap d’Any, i a les onze de la nit la vigília de Reis. El Govern, a més, recomana que les trobades no siguin de més de dues bombolles de convivència.

Pel que fa a la mobilitat, el pla manté les indicacions fixades en el pla d’obertura, a través dels diferents trams, i es recomana que es minimitzi i es mantingui en l’entorn proper. A més, es permetrà el retorn al domicili familiar de les persones que es trobin fora de Catalunya per motius laborals o d’estudis. Si venen de l’estranger, però, hauran de presentar una PCR negativa, tal com estableix el govern espanyol.

A banda de limitar les trobades a deu persones, el pla estableix que cada bombolla de convivència haurà de definir el que anomena la seva bombolla de Nadal, amb qui celebrarà el període nadalenc, que podrà estar formada com a màxim per dues bombolles de convivència més. Però, a les reunions, no poden coincidir persones de més de dues bombolles diferents.

En el pla es recomana que les bombolles de Nadal es formin amb grups de convivència que ja tenen un contacte proper, tant per distància física com per freqüència de contacte, com poden ser pares, fills, germans o amics que visquin a prop del domicili. I es demana evitar la interacció física amb persones de contacte no habitual, com poden ser familiars o amics que visquin lluny o amb qui faci mesos que no es té contacte.

Encara pel que fa a les trobades, el pla demana limitar-ne la durada i que es facin en la mesura del possible a l’aire lliure, tot i que recorda la prohibició de menjar o beure a l’espai públic. Si es fan a l’interior, s’aconsella ventilar abans i després, fer ús constant de la mascareta mentre no s’estigui consumint i seguir les pautes d’higiene de mans.

El pla també estableix excepcions per als bars i restaurants per les dates de Nadal més assenyalades. Així doncs, els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre i l’1 de gener, els grups podran ser de sis persones per taula o grups de taula -i no de quatre, com està previst en el pla de desescalada.

La nit de Nadal i la nit de Cap d’Any es permetrà l’obertura al públic fins a la una de la matinada. Això sí, es recomana fer ús preferentment de les terrasses i es manté l’aforament previst per a cada tram de la desescalada.

El govern també ha previst facilitar les visites a les persones grans que viuen en residència ampliant els espais habilitats, sempre que la situació epidemiològica ho permeti. A més, es permetrà la sortida de les persones grans per anar a casa dels familiars especialment els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre i l’1, el 5 i el 6 de gener. També es permetran les sortides de cap de setmana i les sortides més llargues d’un cap de setmana i inferiors a 3 setmanes.

Pel que fa a les activitats de cultura popular, el pla demana que es facin preferentment a l’exterior i preveu que s’hauran d’adaptar. Aquestes activitats s’hauran de fer només en espais perimetrats amb control d’accessos, registre previ i preassignació de seients quan siguin activitats amb mobilitat o activitats en espais tancats. No estaran permesos els parcs de Nadal o similars.

Per últim, s’estableixen tres condicions per a les proves esportives que no siguin competicions oficials. El nombre màxim de participants que es poden trobar alhora serà el mateix que correspon al nombre de persones per reunions -és a dir, 10 persones en el cas d’assolir el tram 3 del pla d’obertura progressiva-, i s’haurà d’evitar el contacte entre aquests grups i que hi assisteixi públic.

Pel que fa al comerç, podran obrir fins a les deu la nit de Reis per facilitar les compres, que es recomana que es facin en comerços de proximitat o bé en línia.

En una compareixença al Parlament, els representants del Govern català han insistit que s’aplicarà la proposta catalana, sigui quina sigui la proposta que faci el Consell Interterritorial.

- Publicitat -

El + Vist

L’Ajuntament organitza una audiència pública sobre el pressupost del 2021

Serà aquest dijous, 14 de gener, a les 7 de la tarda, en format virtual. A través de la plataforma ZOOM.

Comencen a vacunar-se els professionals dels hospitals de Blanes i Calella

Aquesta setmana ha arribat una primera remesa de 150 dosis -75 per a cada centre- i es preveu que n'arribin més en els pròxims dies.

Força Lloret demana la retroactivitat en el pagament de les beques menjador

El grup municipal a l’oposició considera que la gestió d’aquestes ajudes no ha estat encertada i assenyala que la convocatòria s’ha fet tard, provocant que els beneficiaris només puguin gaudir-les a partir del mes de febrer.