23.4 C
Lloret de Mar

Els Pressupostos Participats permetran votar propostes molt diverses per a cada zona

S'han presentat aquest dijous, a l'Assemblea de Retorn. Pel que fa als projectes de l'any passat, ja se n'han fet realitat 12 i en queden 7 pendents que ja estan en marxa i es preveu acabar-los aquest 2017.

Assemblea de retorn
Assemblea de retorn

Darreres Notícies

Millores d’accessibilitat i d’il.luminació, creació de parcs de salut, rehabilitació de parcs infantils i parcs infantils inclusius, creació de pistes esportives, la instal.lació d’una gran font a Can Sabata, el soterrament del cablejat de la plaça de l’Església o millorar alguns centres cívics, són algunes de la quarantena de propostes que es podran votar als Pressupostos Participats.

L’Ajuntament les ha presentat aquest dijous a la tarda a l’Assemblea de Retorn, a la sala polivalent de la biblioteca, on han assistit una trentena de persones. La presentació ha anat a càrrec del regidor Jordi Sais, ja que el responsable de Participació Ciutadana tenia una indisposició. Sais ha explicat que algunes propostes s’han desestimat per motius tècnics i moltes altres perquè està previst impulsar-les amb el pressupost ordinari.

Els veïns que han assistit a l’assemblea veuen amb bons ulls la iniciativa dels Pressupostos Participats, però lamenten que la participació ciutadana sigui tan baixa.

Hem parlat amb Ricard Amor, veí de la urbanització Els Pinars. També hem recollit l’opinió de la presidenta de l’associació de veïns del Rieral, Carme Ramírez. Per la seva banda, el president de la comunitat de propietaris de Cala Canyelles, Lluís Picart, forma part de la zona est, que comprèn les urbanitzacions que hi ha entre la Montgoda i Tossa.

Les votacions començaran dijous de la setmana que ve i es faran de l’1 al 15 de juny, presencialment o per internet. Poden votar els veïns a partir dels 16 anys i els propietaris de segones residències.

Pel que fa als projectes de l’any passat, ja se n’han fet realitat dotze, mentre que en queden set pendents, que ja estan en marxa. Jordi Sais ha anunciat que la previsió és que a finals d’aquest 2017 estiguin tots els projectes acabats.

spot_img

El + Vist