30.1 C
Lloret de Mar
Taller 'Això és amor?', a l'institut Rocagrossa.

Prevenir la violència masclista, des de Primària

Els tallers d'Igualtat es duen a terme al llarg del curs, adaptats a les diferents edats, a les escoles de Lloret de Mar.

Taller 'Això és amor?', a l'institut Rocagrossa.

Darreres Notícies

Prevenir la violència masclista dins les relacions de parella des de l’escola, fins i tot a l’etapa de Primària. Amb aquesta finalitat, cada any es duen a terme un seguit de tallers als centres educatius de Lloret. Es volen detectar conductes que poden semblar normals, però que tenen un rerefons de violència envers les noies o joves.

Les sessions volen alertar d’una violència de caràcter estructural, és a dir, d’un sistema que sosté i legitima l’ús de la violència contra la dona, el qual es basa en un procés històric, produït i reproduït per les estructures socials de dominació que són encara masculines.

Un dels tallers d'Igualtat amb alumnes, al Teatre de Lloret.
Un dels tallers d’Igualtat amb alumnes, al Teatre de Lloret.

La regidora d’Igualtat, Jennifer Pérez, conclou que “la millor prevenció contra la violència és l’educació en igualtat”.

Com en altres cursos, aquests tallers es duen a terme tant a Primària com a la ESO. A 4rt de Primària és treballa els rols de gènere, qüestionant-se el paper de les dones i els homes. Mentre que a 6è és treballa la corresponsabilitat.

Passem a la ESO. A 2on l’activitat consisteix en ser crítics amb la publicitat, per entendre i debatre com ens influeixen els mitjans de comunicació en els estereotips de gènere.

A 3er de la ESO es realitza teatre social, que treballa l’assetjament virtual, la frontera entre allò públic i allò privat, la bretxa digital i l’abordatge que se’n fa des de la comunitat educativa. 

Finalment, a 4rt de la ESO es treballa juntament amb el departament de Joventut els mites del amor romàntic. Ahir, sense anar més lluny, es va fer un taller a l’institut Rocagrossa que es pregunta si ‘Això és amor?’.

En tots els casos, els tallers són participatius i busquen despertar l’esperit crític dels alumnes de Lloret de Mar. Per a més info, consulteu el web d’Igualtat.

spot_img

El + Vist