19.2 C
Lloret de Mar
El cementiri, a la nit

Promocionar el patrimoni amb visites lúdiques, que sumen música, teatre o ambient nocturn

Aquest cap de setmana coincideixen tres visites: als jardins de Santa Clotilde, a Can Font i al cementiri d'indians.

El cementiri, a la nit

Darreres Notícies

Tot i que la Festa Major ja ha quedat enrere, Lloret de Mar segueix endavant amb la seva oferta cultural. A partir d’avui i fins diumenge, s’ofereixen un seguit visites guiades amb el mateix objectiu: difondre el patrimoni local de forma lúdica i sumant altres elements com la música, el teatre o un ambient nocturn. Destaquem tres d’aquestes propostes, una per a cada nit del cap de setmana.

La primera es fa aquest nit, als jardins de Santa Clotilde, amb la visita que pren el nom d'”Una històrica de pel·lícula”. Comença a les 21 hores un recorregut pel recinte noucentista amb l’acompanyament musical de bandes sonores, com la de la pel·lícula ‘ET’ –entre moltes altres-, la veu d’una soprano i una copa de cava en acabar.

De cara a dissabte, a la mateixa hora, a partir de les 21 hores, però a Can Font s’hi ofereix una visita centrada en la figura de Nicolau Font i amb l’al·licient que es fa a la nit.

L’endemà diumenge arriba una altra visita nocturna: la que es fa al cementiri modernista un cop al mes. Se centra en un incident que van tenir els indians en aquest recinte i s’aprofita per commemorar l’any Puig i Cadafalch, amb motiu dels 150 anys del seu naixement.

El regidor de Cultura, Albert Robert, destaca que “en un cap de setmana fem tres visites molt importants, així la gent de Lloret i de fora pot visitar el patrimoni de casa i hem de ser capaços d’explicar-ho en l’idioma que toqui”.

Si la visita al cementiri modernista és mensual, i comença a les 21 hores, la resta són setmanals. “Una història de pel·lícula”, als Jardins de Santa Clotilde, es repeteix cada divendres de juliol i agost, mentre que les visites a Can Font es fan cada dissabte d’aquests mesos d’estiu.

Com hem dit, acabem de deixar enrere la Festa Major de Santa Cristina, que ha omplert el municipi amb una cinquantena d’activitats. Robert conclou que “ha estat un èxit espectacular i estem molt contents perquè la gent ha pogut gaudir de les festes del seu poble, amb activitats de dia, tarda i nit”.

spot_img

El + Vist