28.3 C
Lloret de Mar

Prop de 200 persones condemnen a Lloret de Mar el brutal assassinat de Samuel

Rebutgen qualsevol acte de violència LGTBIfòbica, com és el cas del jove de la Corunya, que va morir com a conseqüència d’una cruel pallissa que li van propinar un grup de joves d’entre 20 i 25 anys mentre li cridaven “maricón”.

-

Per condemnar el brutal assassinat al jove Samuel, prop de 200 persones s’han concentrat aquest dimecres al vespre a Lloret de Mar. Rebutgen qualsevol acte de violència LGTBIfòbica, com és el cas del jove de la Corunya, que va morir com a conseqüència d’una cruel pallissa que li van propinar un grup de joves d’entre 20 i 25 anys mentre li cridaven “maricón”.

A l’acte d’aquest dimecres a la Plaça de la Vila, Ivan Soriano ha llegit un manifest per condemnar aquests fets i reivindicar, d’una vegada per totes, una societat on es respectin els drets de tots els col·lectius. Però mentre hi hagi atacs com aquest, cal seguir sortint al carrer a condemnar-los. 

“És un delicte d’odi, no n’hi ha cap dubte, demanem justícia i que es restableixi l’ordre i que acabin les agressions contra el col·lectiu LGTBIQ+”

Iván Soriano

Entre el públic, les dones de l’Aurora, que treballen tot l’any per aconseguir una societat més igualitària i justa. Una d’elles és Elena Álvarez, que opina que el més important és treballar en l’àmbit educatiu

“S’està posant molt cru, per tot hi ha violència i crec que no és la manera d’aconseguir les coses, hi hauria d’haver més diàleg i educació sobre aquests temes”

Elena Álvarez

El director de cinema Greoor Macoli, declaradament gai, no es cansa de reclamar els drets del col·lectiu i condemnar qualsevol tipus de violència

“No es poden tolerar aquestes actituds i menys en un segle en què tot se suposa que són llibertats. Potser avui ho diem per un nom, però després en seran molts més”

Greoor Macoli

Representant a CCOO, Antonio Ferro, que remarca que el sindicat sempre ha lluitat per aquesta causa tan important

“No pot ser que una persona pel fet de ser o sentir com sent que algú tingui dret a massacrar-lo com és el cas que estem aquí defensant, però n’hi ha hagut molts més”

Antonio Ferro

La Policia Nacional ha detingut dos nois i una noia, d’entre 20 i 25 anys, i els acusa d’assassinat, ja que Samuel no es va poder defensar i va ser un atac de tots contra un. Els tres detinguts s’han negat a declarar. No es descarten més detencions en els propers dies.  

- Publicitat -