34.4 C
Lloret de Mar
Recomanacions per a la revetlla

Protecció Civil demana molt de seny aquest cap de setmana amb els petards i coets

Tenim per davant un cap de setmana de temperatures molt elevades, humitat baixa i possibles ràfegues de vent; fets que eleven molt el risc d'incendi.

Recomanacions per a la revetlla

Darreres Notícies

Aquest diumenge és 23 de juny i, per tant, una de les nits més esperades de l’any per a molts i també la nit més curta de totes. Se celebra la revetlla de Sant Joan i, com és habitual, aquests dies es llancen petards i coets i es fan fogueres.

Per evitar accidents, especialment provocats pels petards i coets, des de Protecció Civil fan una sèrie de recomanacions. Especialment es demana seny en un cap de setmana de temperatures molt elevades, humitat baixa i possibles ràfegues de vent; un compendi de factors que, sumats a llançament de petards i coets, eleven molt el risc d’incendi.

El cap de Protecció Civil, Felip Carbonell, ha explicat que per gaudir dels petards, cal comprovar que estiguin homologats, que cadascú llanci els recomanats per la seva edat i que no s’experimenti intentant fer explotar objectes.

Protecció Civil també demana que ningú no guardi els petards a la butxaca, que no es llancin contra cap persona i que es vigili molt que no hi hagi a prop cap zona de bosc ni cap zona que no estiguin neta d’arbustos.

Pel que fa als habitatges, s’aconsella recollir els tendals i la roba estesa, així com tancar portes i finestres per evitar que hi entri algun petard o guspira encesa.

En cas que hi hagi algun incident, cal posar-se en contacte amb el telèfon d’emergències 112.

Foguera de Sant Joan 2018 (Penya Ciclista)

 

A Lloret no hi ha gaire tradició de fer fogueres, tot i que l’any passat l’Ajuntament va començar a organitzar-ne una i aquest diumenge ho repetirà, després de l’arribada de la Flama del Canigó de la mà de la Penya Ciclista i la lectura del manifest a la plaça de la Vila. La foguera es farà a la platja, davant de l’Ajuntament. 

spot_img

El + Vist