18.8 C
Lloret de Mar
Incendi del 2019 a Lloret de Mar

Protecció Civil ha començat la campanya d’estiu de prevenció d’incendis forestals

Fins el 15 d'octubre, les restriccions són màximes a les zones boscoses.

Incendi del 2019 a Lloret de Mar

Darreres Notícies

Aquesta setmana han augmentat les restriccions a les zones forestals amb l’objectiu de prevenir incendis. El període s’allarga del 15 de juny al 15 d’octubre, en què està del tot prohibit fer foc al bosc així com qualsevol altra activitat. La finalitat és prevenir i evitar incendis forestals. Per això, la prohibició afecta tant el bosc com la franja de 500 metres que l’envolta.

És a dir, durant aquest període no es poden fer cremes de restes, ni treballs de neteja, ni tampoc amb eines mecàniques com motoserres o desbrossadores. Per evitar que qualsevol guspira pugui iniciar un foc.

Felip Carbonell, cap de Protecció Civil a Lloret de Mar, destaca que les pluges caigudes a les últimes setmanes fan que enguany les condicions siguin més “favorables”. En el sentit que el bosc no està sec com altres anys en començar l’estiu.

Amb tot, el cap de Protecció Civil demana a la població que no abaixi la guàrdia en cap moment i que actuï amb la màxima prudència. Es demana als veïns que si veuen fum o qualsevol activitat perillosa, truquin al 112 o es posin en contacte amb la policia local de Lloret.

spot_img

El + Vist