21.2 C
Lloret de Mar

Protecció Civil oferirà cursos als treballadors municipals per formar-los en suport vital bàsic i ús de DEA

Fins ara, els cursos per fer servir un DEA, un desfibril·lador extern automàtic, s'havien de fer a Girona, però ara es podran fer a la caserna de la Policia Local de Lloret de Mar.

Desfibril·lador a Can Ballell
Desfibril·lador a Can Ballell

Darreres Notícies

Lloret de Mar forma part del Territori cardioprotegit, un programa de Dipsalut. Per això el municipi compta amb 30 desfibril·ladors repartits en espais públics arreu de la població. I per això l’Ajuntament té la intenció de formar els treballadors municipals.

Fins ara, els cursos per fer servir un DEA, un desfibril·lador extern automàtic, s’havien de fer a Girona. Però ara els membres de Protecció Civil s’estan format per poder tenir el certificat que els acrediti com a formadors, tal com explica el cap de l’àrea, Felip Carbonell.

Així doncs, aviat Protecció Civil comptarà amb un nou servei de formació en suport vital bàsic i ús de desfibril·ladors, que permetrà fer cursos d’iniciació i de reciclatge. Uns cursos que s’adrecen a determinats treballadors municipals, com els conserges o membres de la brigada.

A banda d’ensenyar com funcionen els desfibril·ladors, també es faran pràctiques per conèixer les tècniques i tractaments d’emergència que cal realitzar en situacions d’urgència, per mantenir amb vida una persona després de la fallada d’un o més òrgans vitals.

La implantació d’aquests cursos és una de les novetats més destacades que es van anunciar el cap de setmana passat, en la celebració del Dia de Protecció Civil, que va comptar amb representants de diferents cossos policials i de l’Ajuntament.

El regidor Llirinós al Dia de Protecció Civil

Amb aquesta oferta, la caserna de la Policia Local complementa la resta dels seus cursos. Recordem que l’equipament està certificat com a centre de formació des de la seva inauguració i que permet, per exemple, descentralitzar serveis que només s’oferien a l’Escola de Policia de Catalunya, ubicada a Mollet del Vallès.

spot_img

El + Vist