16.5 C
Lloret de Mar
Protesta d'aquest matí, a les portes de l'escola

300 persones protesten al Pere Torrent per exigir més recursos i ser centre de màxima complexitat

El centre compta amb 500 alumnes de 32 països diferents i molts de famílies tenen pocs recursos econòmics.

Protesta d'aquest matí, a les portes de l'escola

Darreres Notícies

Unes 300 persones s’han concentrat aquest matí a davant de l’escola Pere Torrent. La protesta l’ha convocat l’associació de Pares i Mares (AMPA) per reclamar que el centre sigui considerat de màxima complexitat per poder donar una atenció millor a l’alumnat.

Al Pere Torrent hi ha prop de 500 alumnes de 32 nacionalitats diferents, una part amb necessitats educatives especials. A més, aquest curs han arribat molts alumnes nouvinguts. Yolanda Peralta, vicepresidenta de l’AMPA, argumenta que així no poden “donar l’educació adequada als nens”. Posa com a exemple que “tenim 50 nens a l’aula d’acollida amb una mestre, això és insuportable”.

Segons l’AMPA, a aquesta situació s’hi afegeix que hi ha molts pares a l’atur o que tenen una baixa qualificació laboral. Les famílies del Pere Torrent asseguren que estan en una situació límit, amb els mestres desbordats.

La protesta d’avui ha comptat amb el suport de la direcció, de la InterAMPA i dels grups municipals de l’Ajuntament. Entre ells, Jordi Sais, regidor d’Ensenyament, que destaca “que la conselleria tingui decretades màximes complexitats per als instituts Rocagrossa i Coll i Rodès i no als centres de primària, és un argument per aquest reconeixement” i assegura que ”hi estem treballant des de fa mesos amb la Generalitat, que és qui dota de recursos les escoles”.

Nova Ràdio Lloret s’ha posat en contacte amb els Serveis Territorials d’Ensenyament de Girona. El seu director, Josep Pere Polanco, puntualitza que, si bé en un llistat provisional el Pere Torrent no hi és, “estem revisant els paràmetres per valorar si aquesta escola ha de ser de màxima complexitat, però si cal final no té aquesta consideració rebrà els recursos que necessita”. Polanco recorda que fa un mes van reforçar l’aula d’acollida de l’escola.

Des de l’AMPA no descarten noves mobilitzacions, si no reben els recursos que demanen.

spot_img

El + Vist

Article anteriorLA LLISTA – 23 MAIG 2017
Article següentBDBH – 24 MAIG 2017