26.1 C
Lloret de Mar
Matilde Pelegrí

La psicoanalista Matilde Pelegrí vindrà a Lloret a parlar dels espais familiars

A Lloret se'n vol crear un. La xerrada de Pelegrí serà demà dissabte, a les 19 hores al centre cívic del Rieral.

Matilde Pelegrí

Darreres Notícies

El Fòrum Psicoanalític de Girona vol crear un espai familiar a Lloret a partir de l’octubre. Per explicar en què consisteix el projecte, l’entitat ha convidat a la vila la psicoanalista Matilde Pelegrí, que explicarà l’experiència de l’anomenada Casa Verda: un projecte creat el 1978 per la pediatra i també psicoanalista francesa Françoise Dolto, famosa pels seus descobriments en psicoanàlisi a la infància.

La lloretenca Gabriela Attene, coordinadora del Fòrum Psicoanalític de Girona, ha explicat que els espais familiars són un lloc de trobada per a pares amb nens de zero a quatre anys, que pretenen afavorir la socialització infantil i evitar l’enquistament de problemàtiques lligades a traumes o desordres emotius. La principal diferència entre un espai familiar i un centre educatiu és que no es pretén donar consell als pares, sinó que els usuaris tenen plena llibertat d’expressar el que vulguin en un espai entremig de l’escola i la llar.

La iniciativa s’adreça especialment als infants de zero a quatre anys perquè la finalitat és preventiva i és en la primera infància quan es desenvolupa l’aparell psíquic del nen. Segons Attene, també és interessant el que pot aportar l’espai familiar a les dones embarassades.

La xerrada sobre els espais familiars es farà aquest dissabte, a les set de la tarda, al centre cívic del Rieral. L’acte és obert a tothom.

spot_img

El + Vist