6.9 C
Lloret de Mar
Usuaris al CDA, el passat dijous

Puja un 80% el nombre de famílies de Lloret que van a buscar menjar a Càritas

Segons l'entitat, arran de la crisi, han passat de 250 famílies a atendre'n més de 400 a la setmana.

Usuaris al CDA, el passat dijous

Darreres Notícies

Puja un 80% el nombre de famílies de Lloret que van a buscar menjar a Càritas. L’entitat atén 450 famílies a la setmana, actualment, degut a la crisi generada pel coronavirus, que ha deixat molta gent sense feina en aquest inici de temporada turística.

L’augment de la demanda ha fet traslladar el Centre de Distribució d’Aliments del local on era, al carrer Girona, fins al pavelló municipal d’esports. Es tracta d’una seu provisional, fins que l’Ajuntament en trobi una de definitiva.

Usuari del CDA recollint la seva cistella d’aliments

La presidenta de Càritas a Lloret, Lucía Echegoyen, admet que estan “desbordats” amb el repartiment d’aliments i assenyala que “han passat d’atendre 250 famílies a més de 400 a la setmana”.

El pavelló permet atendre el major nombre de famílies i complir les normes de seguretat, tant en la protecció dels voluntaris com en les distàncies entre els usuaris.

A Càritas hi ha un equip diari de quatre o cinc voluntaris, incloent-hi el Jovent Solidari de Lloret, i es fan torns. El que lliuren són cistelles bàsiques de menjar ja preparades.

El CDA, ubicat al pavelló, obre de dilluns a divendres de les 10 a les 13 hores, i dimecres i dijous a la tarda. Un conserge municipal ajuda a regular les cues d’usuaris i controlar l’accés al pavelló.

Donació de llet i margarina de La Lloretense Jove

Tot i la preocupació per l’augment de les famílies que demanen menjar a Càritas, també arriben mostres de solidaritat de veïns, empreses i entitats que fan donacions al CDA, conscients de la complicació del moment.

El darrer cas és de l’empresa La Lloretense Jove, que fa 30 anys que distribueix productes làctics i beguda als establiments de la vila. Aquest dimecres ha donat 50 caixes de llet i 3 caixes de margarina amb porcions a Càritas. Amb aquest gest, l’empresa vol donar un cop de mà a les persones que més ho necessiten.

spot_img

El + Vist