14.9 C
Lloret de Mar
Visitants, als jardins de Santa Clotilde

Els punts d’interès de Lloret baten rècord de visitants i ingressos a l’agost

El MOLL ha sumat prop de 20.000 visitants, un 25% més que l’any anterior.

Visitants, als jardins de Santa Clotilde

Darreres Notícies

El Museu Obert de Lloret (MOLL) –el ‘museu a l’aire lliure’ que formen els jardins de Santa Clotilde, el Museu del Mar, Can Font, el cementiri modernista, el castell de Sant Joan o el jaciment ibèric del Turó Rodó– ha batut rècord de visites aquest mes d’agost. Entre els diferents equipaments, han sumat prop de 20.000 visitants, un 25% més que l’any anterior.

Segons fonts municipals, aquest augment s’ha donat bàsicament en dos segments de públic. Per una banda, en les visites guiades i teatralitzades al Museu del Mar, a Can Font, als jardins o al cementiri. I d’altra banda, per l’augment de visitants particulars que han vingut pel seu compte.

Aquest increment s’ha traduït conseqüentment en un rècord d’ingressos en un sol mes. S’han comptabilitzat una mica més de 60.000 euros, que també representa un 25% més d’ingressos que durant l’agost del 2016.

El regidor de Cultura, Albert Robert, assenyala que “els elements del MOLL, any rere any, s’estan superant, aquest 2017 hem pujat amb escreix” i explica que “estem fent una promoció del patrimoni i donem a conèixer el nostre llegat històric i patrimonial que tenim a Lloret”.

Aquest augment tan rellevant de visitants i ingressos es pot explicar per diverses causes: com les visites teatralitzades, amb bandes sonores o fetes a la nit, que tenen un efecte ‘crida’ i s’apropen a diferents tipus de públic.

També destaca l’obertura, el mes de juny, del jaciment ibèric del Turó Rodó. Aquest nou equipament del Museu Obert de Lloret ha comptat, fins al moment, amb prop de 1.000 visites. “És un nou jaciment, s’ha de seguir potenciant i promocionant, un indret molt bonic i amb vistes úniques de Lloret, hem de seguir treballant perquè el Turó Rodó sigui molt visitat“, afegeix.

La finalitat de tot plegat és difondre i posar en valor del patrimoni cultural de Lloret, com un element turístic significatiu.

Pel que fa a les nacionalitats, s’ha detectat un fort augment de visitants provinents de Catalunya. En concret, un 26% més respecte de l’any passat. Els visitants provinents de la resta de l’estat espanyol es mantenen i, en canvi, pugen un 6% els visitants francesos i un 14% els britànics.

spot_img

El + Vist