4.6 C
Lloret de Mar

Es recullen 111 donacions de sang al teatre i al centre cívic del Rieral

Una xifra més baixa de l’habitual, però normal tenint en compte que és estiu i hi ha gent fora de vacances.

Donació del 2016, a Lloret
Donació del 2016, a Lloret

Darreres Notícies

111 donacions de sang es van recollir el passat divendres a Lloret. Una xifra més baixa de l’habitual, però normal tenint en compte que és estiu i hi ha gent fora de vacances. Això argumenten els organitzadors de la jornada de recollida, a càrrec del Banc de Sang de Girona. Una de les doctores, Mònica Linares, argumenta que “a l’estiu, les donacions baixen un 30% però l’activitat als hospitals no tant i l’estoc és més just” i explica que “per això fem més campanyes, no volem que l’estoc arribi a nivells crítics i que la sang sigui suficient”.

servicios profesionales jimenez

De les 111 donacions de sang recollides el passat divendres, 90 es van efectuar en el teatre i les 21 restants al centre cívic del Rieral. Segons l’organització, en cada campanya hi solen haver donants nous, fet que contribueix a garantir la quantitat de sang que es va recollint.

A Catalunya fan falta 1.000 donacions al dia de mitjana. A banda de les campanyes de donació, qualsevol dia es pot donar sang i d’altres productes com el plasma als bancs de sang. El més proper a Lloret és el de la ciutat de Girona.

Una persona pot donar sang de forma habitual al llarg de l’any, si es troba bé de salut, té més de 18 anys i pesa un mínim de 50 quilos. Es recomana als homes que donin sang quatre vegades a l’any i tres cops per a les dones.

spot_img

El + Vist