24.1 C
Lloret de Mar

Samantha Hudson fa gaudir el públic amb diversió i amb missatges contundents

A la gala d'aquest diumenge, també s'ha entregat el Premi Tortuga d'Or a Fernando del Valle (Fernandito), a títol pòstum, i un accèssit a la regidora d'Igualtat, Jennifer Pérez.

-

Fernando del Valle ha estat guardonat, a títol pòstum, amb la primera edició del Premi Tortuga d’Or. L’ha escollit l’associació Plurals, que també ha entregat un accèssit a l’actual regidora d’Igualtat, Jennifer Pérez. Els guardons es van entregar diumenge al vespre, a l’acte central de al Setmana contra l’LGTBIfòbia.

Fernando del Valle, conegut popularment com a Fernandito, va arribar a Lloret al voltant dels anys 60, on aviat va obrir un petit bar al carrer Santa Cristina, anomenat Martin’s. Segons apunten des de Plurals, de seguida es va convertir en un lloc de referència per al col·lectiu LGTBIQ+, però no perquè s’anunciés com a tal, sinó perquè en Fernandito era obertament homosexual, a banda de ser un amfitrió excel·lent.

El moment d'entregar el premi a Fernando del Valle
El moment d’entregar el premi a Fernando del Valle

El 2015, Fernando del Valle va morir a Barcelona, però mai no va deixar de visitar Lloret de Mar, que va sempre va sentir com si fos casa seva. Qui va recollir el guardó va ser la seva neboda, Gemma Del Valle, que actualment és mànager de Samantha Hudson.

“M’encantaria que em pogués veure per un foradet i veure com és la gent ara, la gent de 15 anys que té referents com la Samantha i que poden veure la gent com el meu oncle a la televisió i ocupant llocs que no estaven, al principi, destinats per a ells”

Gemma del Valle
Gemma del Valle recollint el guardó del seu oncle
Gemma del Valle recollint el guardó del seu oncle

A la glossa de Plurals, es va posar molt d’èmfasi en la simpatia d’en Fernandito, considerat molt bona persona. Un tret que remarca també la seva neboda.

“Rebia molt d’odi, però l’única cosa que retornava al món era molt d’amor i molta alegria”

Gemma del Valle

Com hem dit, Plurals va decidir atorgar un accèssit en aquesta primera edició del Premi Tortuga d’Or per poder fer un reconeixement a la regidora d’Igualtat, Jennifer Pérez, que va recollir el guardó molt emocionada i agraïda.

“És un premi que no és només per a mi, sinó també per a les meves companyes de la regidoria i, passi el que passi el dia 28, espero que qui vingui continuï amb aquesta empenta”

Jennifer Pérez
Jennifer Perez
Jennifer Pérez, emocionada pel guardó

L’altra protagonista de la nit va ser Samantha Hudson. La reconeguda artista, cantant, actriu, influencer i activista del col·lectiu LGTBI va fer riure el públic i els va arrencar aplaudiments a parts iguals. Amb un missatge fresc, amè i sense embuts, va contestar totes les preguntes que li anava plantejant un altre influencer vinculat a Lloret, Dama de Ruiz.

Samantha Hudson remarca que va ser un plaer poder participar a l’acte de Lloret i conèixer la vinculació del municipi amb la lluita LGTBIQ+.

“M’ha encantat venir per conèixer tota la història, que Lloret va ser un lloc molt important per al col·lectiu i conèixer la història del bar d’en Fernandito”

Samantha Hudson
Samantha Hudson
Samantha Hudson

A les persones que avui en dia encara pateixen per culpa de l’LGTBIfòbia, els envia el següent missatge:

“Que resisteixin, que no es deixin acovardir, que no es jutgin amb massa contundència i que no permetin mai que ningú els faci de menys, ni algú de fora ni ells mateixos o mateixes”

Samantha Hudson

Des de Plurals, tant Ivan Soriano com Xavi Orri fan una valoració molt positiva de l’acte i remarquen el nivell de tots els participants, tant Samantha Hudson com el lloretenc Guillem Costa o la monologuista Alexia Luna.

“Estem molt contents, hem omplert el teatre, hi ha hagut resposta per part del públic i la Samantha ha fet un discurs molt interessant i punyent, a la vegada que molt divertit”

Xavi Orri

La propera activitat de Plurals serà el Pride Costa Brava, que celebrarà la segona edició el 7 i 8 de juliol i que vol convertir-se en un referent.

“Estem lluitant per construir i vertebrar un Pride que sigui un projecte de poble, on impliquem el sector públic, privat i totes aquelles persones que vulguin col·laborar amb el Pride”

Ivan Soriano

Alguns dels artistes confirmats al Pride d’aquest any són Malena Gracia, Imperio Reina, OBK, Orquesta Maribel o Malbert Dj.

El PSC guanya per àmplia majoria les eleccions a Lloret

La dada negativa de la jornada és la participació, que es queda en un 47%, la més baixa de la democràcia en unes municipals.

El Club Futbol Lloret haurà de disputar l’eliminatòria dels millors sisens per assolir l’ascens

Els d'Albert Batllosera s'han quedat a una victòria d'aconseguir l'ascens directe a Superlliga i hauran de jugar l'eliminatòria entre els millors sisens de cada grup.

El lloretenc Sergi Cardona puja a la Primera Divisió de futbol amb Las Palmas

El defensa és el jugador que ha tingut més participació en l'equip aquesta temporada.
- Publicitat -