12.4 C
Lloret de Mar

S’amplia la campanya de vacunació contra la grip per la bona resposta ciutadana

Aquest any, pel context de pandèmia que vivim, és més important que mai que es vacuni el màxim nombre de persones possible.

-

Bona resposta de la població a la crida feta pel departament de Salut perquè el màxim nombre de persones possible es posin la vacuna contra la grip. Ja s’han omplert totes les places disponibles fins al 30 de novembre i la campanya s’ha hagut d’ampliar quatre dies més.

Arran de la situació de pandèmia, amb l’objectiu de descongestionar els Centres d’Atenció Primària, les vacunes s’administren al Puntet, per passen unes 90 persones cada dia.

Aquest any es considera més important que mai la campanya de vacunació per evitar que es col·lapsi el sistema sanitari en el context de pandèmia que vivim. Per això les autoritats sanitàries demanen que es vacuni tothom, no només els grups més vulnerables. Així ho ha apuntat Roser Ribas, infermera de l’Àrea Bàsica de Salut de Lloret i Tossa.

A més, si una persona que presenta símptomes està vacunada, ja es pot descartar que sigui grip i això facilita el procés a l’hora de fer un diagnòstic.

Un altre factor important a tenir en compte a l’hora de vacunar-se és que si algú té les dues malalties, Covid i grip, la probabilitat de morir es duplica, segons un estudi publicat al British Medical Journal.

A la ràdio hem parlat amb algunes de les persones que ja s’han vacunat i animen a la resta de gent perquè també ho faci.

Qui vulgui demanar hora, ha de contactar amb l’Oficina de Turisme Central, al telèfon 972 36 57 88 o bé presencialment a l’avinguda de les Alegries, número 3.

- Publicitat -