23.1 C
Lloret de Mar

Santiago Artigas, amb ‘Mai no sabràs el meu nom’, guanya el premi a la millor novel·la negra

El guardó s'ha entregat al festival de novel·la negra de Lloret. Les finalistes han estat El somriure de Darwin d'Anna Maria Villalonga i Males decisions de Susana Hernàndez.

El guanyador i les finalistes
El guanyador i les finalistes

Darreres Notícies

Mai no sabràs el meu nom, de Santiago Artigas, és la guanyadora a la millor novel·la negra publicada en català l’últim any. El guardó, que celebra la primera edició, s’ha entregat al festival Lloret Negre. Les finalistes han estat El somriure de Darwin d’Anna Maria Villalonga i Males decisions de Susana Hernàndez.

Santiago Artigas està molt sorprès i content d’haver rebut aquest premi amb la que és la seva primera novel·la, que ja va per la segona edició.

Des de l’organització del festival asseguren que ha estat tot un èxit, amb més de 60 escriptors, més de 300 títols i una vuitantena d’assistents a cadascuna de les conferències.

Aquest és el primer festival de novel·la negra de les comarques gironines i asseguren els organitzadors que és el primer de molts. Un festival impulsat per una dona, Angelique Pfitzner. El festival, que ha durat tot el cap de setmana, ha debatut diversos temes, com ara violència de gènere, addicció a Internet, corrupció, terrorisme o tràfic de drogues, així com mobbing. Aquesta varietat temàtica, així com la mateixa transversalitat del festival, són els trets que destaca l’alcalde, Jaume Dulsat.

La primera edició de Lloret Negre ha comptat amb la presència destacada d’Andreu Martín, autor de novel·la policíaca, de llarga i prolífica trajectòria, que ha presidit el jurat dels premis.

El festival l’ha organitzat l’associació de literatura Lee o muere, amb el suport de l’Associació Hispanoamericana, l’Ajuntament, Lloret Turisme i la Biblioteca, que n’ha fet de seu. Un equipament que compta amb 900 usuaris al dia.

spot_img

El + Vist