5.7 C
Lloret de Mar
Santiago Niño Becerra

Santiago Niño Becerra oferirà una xerrada a Lloret de Mar aquest divendres

Es tracta d'una jornada per al desenvolupament empresarial i professional, organitzada per Promoció Econòmica i el SOM. Divendres, 11 hores, al teatre.

Santiago Niño Becerra

Darreres Notícies

El conegut economista Santiago Niño Becerra serà aquest divendres a Lloret per oferir una xerrada, organitzada pel departament de Promoció Econòmica i el Servei d’Ocupació Municipal (SOM).

Es tracta d’una jornada per al desenvolupament empresarial i professional. En la seva ponència, Santiago Niño Becerra, que és doctor en ciències econòmiques per la Universitat de Barcelona i catedràtic de la Ramon Llull, defensarà que la globalització ha provocat que l’economia de qualsevol territori té influències per a tot el món. Per exemple, l’evolució econòmica d’Austràlia té efectes en l’economia lloretenca. I, evidentment, se centrarà en Lloret de Mar, un municipi que combina el sector residencial amb el turisme.

A més, Niño Becerra també parlarà de les noves professions i els efectes que tindran. En aquest sentit, recorda que hi ha moltes feines que han canviat o han desaparegut davant l’evolució de la tecnologia i això preveu que encara vagi a més.

L’economista ha parlat en múltiples ocasions sobre el procés sobiranista. En aquest sentit, manté el seu pronòstic: Catalunya serà independent a finals d’aquest 2018. Això sí, matisa que es basa en termes econòmics i no polítics. I és que el 2011, tots els països de la UE menys el Regne Unit i la República Txeca van signar un compromís perquè el 31 de desembre del 2020 tots els països europeus arribessin a un dèficit del 0%. Però els anys han anat passant i s’ha vist que molt pocs països podran assolir-ho. Sí que hi haurà, però, algunes zones que puguin complir aquest dèficit, com és el cas de Catalunya.

Cartell de la xerrada a Lloret de Mar

L’economista també creu que la crisi econòmica que va començar el 2007 encara durarà quatre o cinc anys més i la compara amb el crack del 29.

La conferència de Santiago Niño Becerra es farà aquest divendres al matí, a partir de les onze, al teatre municipal. L’entrada és gratuïta, però cal fer inscripció prèvia al web de l’Ajuntament.

spot_img

El + Vist