13.7 C
Blanes
Vaga de metges

Seguiment molt baix de la vaga de metges als CAP de Lloret i al Comarcal de Blanes

Durant la jornada d'ahir, només un metge va exercir el seu dret a vaga al CAP del Rieral, un 12,5 % de la plantilla, i dos al CAP de Lloret, al carrer Girona, un 15%. Al Comarcal, 11, un 20%.

Vaga de metges

Darreres Notícies

Poc seguiment en els CAP de Lloret de Mar de la vaga convocada pel sindicat Metges de Catalunya. Durant la jornada d’ahir, només un metge va exercir el seu dret a vaga al CAP del Rieral, el que representa un 12,5 % de la plantilla, i dos al CAP de Lloret, al carrer Girona, que és un 15% de la plantilla.

El percentatge a l’Hospital Comarcal és una mica més alt, amb un 20% de seguiment de la vaga, que representa 11 treballadors. Tot i això, no s’han registrat incidències en cap dels centres i els serveis mínims establerts, amb un 25% de la plantilla, han funcionat amb normalitat. Ho ha explicat la directora de Recursos Humans de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Natalia Codina.

L’aturada, convocada per Metges de Catalunya i concertada amb el Servei Català de la Salut, té lloc durant aquesta setmana, fins aquest divendres. S’ha presentat sota el lema Som metges, som sanitat i volem qualitat.

Entre les reivindicacions hi ha establir un límit màxim de visites diàries amb un temps mínim d’atenció per pacient, recuperar la plantilla de facultatius anterior a les retallades, reduir la contractació temporal i precària, recuperar el poder adquisitiu perdut els últims deu anys o equiparar el salari dels facultatius d’assistència primària amb els dels hospitals. En total, són una quinzena de demandes que, segons el sindicat, han estat ignorades en la mesa de negociació del segon conveni col·lectiu del SISCAT.

A causa de la vaga, des del Departament de Salut es fan una sèrie de recomanacions a aquelles persones que tenen visites concertades per aquests dies: cal trucar el mateix dia de la visita per confirmar si es podrà fer. En cas que no es pugui fer, se’n programarà una de nova.

A banda dels serveis mínims, es garanteix el funcionament normal als serveis d’urgència d’atenció primària, punts d’atenció continuada, equips de suport i hospitals, a les unitats especials, als malalts ingressats, a les activitats quirúrgiques inajornables i als transports sanitaris.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist