22.4 C
Lloret de Mar
Una imatge de 'Narciso' (Meraki Film Productions)

Seleccionats els curtmetratges ‘Narciso’ i ‘Pilar’ en dos festivals de cinema

Són de Meraki Film Productions i han estat seleccionats al Lift-Off Global Network i al Barcelona Indie Filmmakers Festival – Barciff, respectivament.

Una imatge de 'Narciso' (Meraki Film Productions)

Darreres Notícies

Els curtmetratges Narciso i Pilar, de Meraki Film Productions, han estat seleccionats en dos festivals de cinema. El primer, del lloretenc Greeor Macoli, es projecta aquests dies a través del format virtual de l’anomenat Lift-Off Global Network, mentre que Pilar, d’Aniol Oliver, es veurà aquest divendres al Barcelona Indie Filmmakers Festival – Barciff.

Greeor Macoli recorda que Narciso, rodat a la platja de Sa Boadella, neix de la fusió de la mitologia grega, a partir del mite de Narciso i Eco, amb la literatura castellana, a través del poema Hay almas que tienen… de Federico García-Lorca. Ell mateix explica que la història fa un gir i té un final inesperat.

Per una sèrie d’inconvenients durant el rodatge, es va haver de fer una versió reduïda i en blanc i negre. La intenció és poder publicar l’original al llarg del 2021. Greoor Macoli assegura que després de rebre moltes negatives de concursos i festivals, que en aquesta ocasió l’hagin seleccionat el fa molt content i orgullós de la feina feta.

“Va haver-hi una època en què vam rebre tants ‘no’ de festivals i concursos on ens havíem presentat, que no pensava que al final resultaria un sí. M’ha fet molta il·lusió”

Greoor Macoli

Narciso s’ha seleccionat en la categoria de Narrativa i curtmetratge i el públic pot votar-lo fins dilluns vinent. Per al rodatge, el director agraeix la col·laboració d’El Puntet, l’Ajuntament de Lloret, i de tot l’equip que ha fet possible el curtmetratge.

Pel que fa a Pilar, és una peça d’Aniol Oliver que fa un tribut a les seves dues àvies, que van viure històries paral·leles, ja que totes dues van quedar òrfenes de petites perquè la seva mare va morir de turberculosi. Aniol Oliver és psicòleg i Pilar és un projecte personal i molt íntim que li ha agradat molt poder crear.

El curt va ser seleccionat per un festival d’Argentina, on no va aconseguir guanyar, i ara ho ha estat a Barcelona. Guanyi o no, per a Aniol Oliver el premi és que l’hagin escollit i això l’anima a seguir endavant, malgrat que ell no sigui especialista en cinema.

“Tant si guanyo alguna cosa com si no, el fet d’haver estat seleccionat ja és un mèrit i per mi ja és com guanyar, perquè el fet que ens seleccionin per un producte com el meu, que no soc estudiant de cinema ni res similar, suposa un gran reforç personal”

Aniol Oliver

El director lamenta que sovint se sol pensar en la guerra i els estralls que va causar de forma més directa, però s’ometen històries del que passava fora dels camps de batalla, com les malalties, la gana o l’orfenesa.

spot_img

El + Vist