15.9 C
Lloret de Mar

Setze detinguts i més de 18.000 articles falsificats comissats, a Lloret de Mar

Els articles intervinguts per la Policia Nacional i l'Agència Tributària tenen un valor de més de 500.000 euros.

Un dels escorcolls fets a Lloret de Mar.
Un dels escorcolls fets a Lloret de Mar.

Darreres Notícies

Intervenen més de 18.000 articles falsificats en un seguit de botigues de Lloret de Mar. Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb l’Agència Tributària, han detingut 16 persones i han inspeccionat 19 establiments. Allà hi han localitzat nombrosos articles de conegudes marques -tèxtils i de marroquineria, exposats o emmagatzemats i disposats per a la seva comercialització- el valor de mercat dels quals supera el mig milió d’euros. Els fets han transcendit aquest divendres.

servicios profesionales jimenez

En una investigació paral·lela també s’ha desarticulat una xarxa de distribució a l’engròs d’articles tèxtils falsificats que es comercialitzaven en mercats ambulants de la província d’Alacant.

Ambdues actuacions s’enquadren dins la iniciativa europea EMPACT, que inclou diverses accions operatives en matèria de falsificació de marques, i de les quals la que dóna lloc a aquestes operacions està liderada per Espanya a través de la Policia Nacional.

La investigació es va iniciar el mes de març passat, quan els agents van rebre diverses denúncies formulades pels representants legals de diferents marques de reconegut prestigi. Aquestes denúncies estaven dirigides contra establiments oberts al públic de Lloret de Mar, on presumptament s’estaven emmagatzemant, oferint i comercialitzant nombrosos articles falsificats.

Després de diverses gestions policials, els agents van fer un dispositiu policial que ha finalitzat amb la detenció de 16 persones i la inspecció de 19 establiments comercials. Els efectes intervinguts són, principalment, articles tèxtils i complements com ara samarretes, pantalons, dessuadores, fornitures, bosses i marroquineria que vulneren els drets de propietat industrial de diferents marques conegudes, i el valor de mercat de les quals assoleix 549.660 euros.

A més, en el transcurs de la investigació també van localitzar diferents planxes per a la materialització in situ de les falsificacions, de manera que mitjançant estampació, encunyat o enganxat, adherien el logotip de la marca sobre el producte de marroquineria o tèxtil.

spot_img

El + Vist