14.3 C
Blanes
Una escena de 'Sis dies corrents' (El Periódico)

‘Sis dies corrents’, la gran triomfadora dels Premis Gaudí, es projectarà aquest dijous a Lloret

El Cineclub Adler ha programat la pel·lícula de Neus Ballús per demà, a les 21 hores, al Teatre.

Una escena de 'Sis dies corrents' (El Periódico)

Darreres Notícies

Sis dies corrents, una de les pel·lícules triomfadores a la gala dels Premis Gaudí de diumenge passat, arriba aquest dijous a Lloret de Mar. El Cineclub Adler la projectarà al Teatre, a partir de les nou de la nit.

Es tracta de la crònica d’una setmana de feina de tres lampistes de l’extraradi de Barcelona, en Valero, en Moha i en Pep. Durant aquesta setmana, en Moha està a prova. Precisament qui li va donar vida a aquest personatge, Mohamed Mellali, diumenge va recollir el premi a millor protagonista masculí. Un Mellali visiblement emocionat va recollir el guardó amb molt d’agraïment.

L'equip de 'Sis dies corrents' amb els Premis Gaudí (La Vanguardia)
L’equip de ‘Sis dies corrents’ amb els Premis Gaudí (La Vanguardia)

I és que Mellali no és actor professional, sinó que va ser escollit entre més d’un miler de lampistes per protagonitzar la pel·lícula, juntament amb un altre dels intèrprets no professionals, Valero Escolar, que va guanyar el Premi Gaudí a millor actor secundari.

Precisament, per aconseguir el màxim realisme possible, durant la pel·lícula hi havia un altre lampista, a qui no es veia, que s’encarregava de fer que alguns electrodomèstics no funcionessin perquè ells els arreglessin. I això ho feien a casa de persones que tampoc no eren actors ni actrius professionals i que cedien casa seva per a la pel·lícula.

“La pel·lícula tenia un altre lampista, que no surt, que anava fent que els aparells deixessin de funcionar i els protagonistes havien de fer la seva feina que és veure què fallava i fer la reparació”

Joan Moret

Precisament, el que busca la directora amb el seu cinema és poder explicar històries quotidianes de persones corrents i fer-ho amb la màxima fidelitat possible perquè el públic s’hi pugui identificar.

“Quan Neus Ballús fa pel·lícules busca les històries de la gent corrent, que podrien passar al públic que està mirant la pel·lícula”

Joan Moret

A la gala dels Premis Gaudí de diumenge passat, la pel·lícula de Neus Ballús encara va rebre tres premis més: millor pel·lícula, millor direcció i millor muntatge.

Una altra de les grans guardonades dels Gaudí va ser Libertad, de Clara Roquet –que per cert, està rodada en part aquí a Lloret i que es va poder veure fa pocs dies al Cineclub Adler. Aquests guardons i d’altres van certificar la bona salut del cinema català dirigit per dones. I així ho va voler posar de manifest Neus Ballús en recollir el seu premi.

“Les dones hem arribat al cinema no per fer només òperes primes, hem vingut per quedar-nos”

Neus Ballús

Sis dies corrents es podrà veure demà dijous, a les nou de la nit, al Teatre de Lloret. El cineclub Adler ja va projectar una altra pel·lícula de Neus Ballús, El viatge de la Marta.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist