8.7 C
Lloret de Mar

Sis persones es formen en busseig emocional i adaptat a la Piscina de Lloret

El curs el va organitzar l'Associació Catalana de Busseig Emocional i Adaptat, que assegura que aquesta disciplina té molts beneficis per a persones amb mobilitat reduïda, diversitat funcional o problemes cognitius.

Practicant busseig adaptat (Associació Catalana de Busseig Emocional i Adaptat)
Practicant busseig adaptat (Associació Catalana de Busseig Emocional i Adaptat)

Darreres Notícies

L’Associació Catalana de Busseig Emocional i Adaptat ha fet un curs de formació d’instructors a la Piscina de Lloret. L’entitat, que és lloretenca, va formar sis persones dissabte passat perquè puguin ajudar persones amb algun tipus de discapacitat a poder-se submergir a l’aigua.

servicios profesionales jimenez

El president de l’associació, Roger Mandri, assegura que aquesta disciplina té molts beneficis per a les persones amb mobilitat reduïda, diversitat funcional o problemes cognitius.

“És una forma de fer exercici en un entorn on no hi ha gravetat; tot el problema del pes que pots tenir quan fas esport o els cops que et pots donar, aquí desapareixen”

Roger Mandri
Les persones que van participar a la formació de busseig emocional i adaptat (Associació Catalana de Busseig Emocional i Adaptat)
Les persones que van participar a la formació (Associació Catalana de Busseig Emocional i Adaptat)

De fet, l’associació es va crear arran de la pròpia experiència d’en Roger. Ell ja bussejava prèviament, però després d’un accident, el busseig el va ajudar molt.

“Això ho he viscut, jo he tingut un accident i m’he recuperat molt bé fent submarinisme”

Roger Mandri

La regidora d’Esports, Ana García-Castany, assenyalada que l’Ajuntament va donar-los suport perquè cal fomentar els esports adaptats.

“Lloret aposta per l’esport inclusiu i aquest no podia ser menys, així que de seguida vam posar a disposició les nostres instal·lacions per a aquest curset”

Ana García-Castany

Tot i que el lloc ideal on practicar el busseig adaptat i emocional és al mar, la piscina és un bon equipament per fer-hi les formacions.

A banda de la col·laboració de l’Ajuntament, per dur a terme la formació, l’Associació Catalana de Busseig Emocional i Adaptat va comptar amb el suport de la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques i el centre Oceanos Diving Center de Lloret.

spot_img

El + Vist