12.9 C
Lloret de Mar

S’obre la preinscripció de la formació per a joves que no han aprovat l’ESO

S'adreça a persones de 16 a 21 anys, que volen tornar a estudiar o inserir-se al mercat laboral.

Els alumnes del PTT de vendes, amb els clauers solidaris amb la Marató al 2021.
Els alumnes del PTT de vendes, amb els clauers solidaris amb la Marató al 2021.

Darreres Notícies

Ja s’ha obert el període de preinscripció del Programa de Formació i Inserció (PFI) a Lloret de Mar. Aquest programa s’adreça als joves de 16 a 21 anys que no han aprovat l’ESO i que tenen ganes de tornar a estudiar o d’inserir-se al mercat laboral.

servicios profesionales jimenez

El programa dura un any i l’alumnat rep una orientació individualitzada per encarar el seu futur professional. A més, es fomenta el treball en equip, l’autonomia personal i la responsabilitat de cadascú.

El curs consisteix en una formació bàsica, en una formació específica de la professió escollida i un període de pràctiques en empreses. S’ofereixen dos perfils: un d’auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic; i un altre d’hoteleria, cuina i serveis de restauració.

Un dels tutors, Jordi Boy, assenyala que “un PFI és una bona opció si no has aprovat l’ESO i tens entre 16 i 21 anys, et pots decidir a quina formació et vols dedicar”.

Un cop acabat el programa de formació i inserció, l’alumne pot apuntar-se a un cicle formatiu de grau mitjà, cursar el Graduat en educació secundària obligatòria per a majors de 18 anys en una escola d’adults o bé treballar com a auxiliar amb un certificat professional de nivell 1.  

El període de preinscripció està obert i cal adreçar-se a l’institut Ramon Coll i Rodés, de dilluns a divendres.

spot_img

El + Vist