25 C
Lloret de Mar
'Suite Toc núm. 6'

‘Suite TOC núm.6’, de Les Impuxibles, al Teatre de Lloret aquest divendres

L'obra, que posa sobre la taula com es pateix un Trastorn Obsessiu-Compulsiu en el dia a dia, es podrà veure aquest divendres, a les 20.30 hores.

'Suite Toc núm. 6'

Darreres Notícies

Són moltes les persones que pateixen algun Transtorn Obsessiu-Compulsiu –el que es coneix com a TOC-, però el tema encara segueix sent molt tabú a la societat actual.

Conscients que és important que se’n parli sense por i sense embuts perquè les persones afectades se sentin acompanyades, la companyia Les Impuxibles, formada per les germanes Clara i Ariadna Peya, amb la col·laboració de Judith Pujol i María Velasco, han creat l’espectacle Suite Toc núm. 6.

Es tracta d’un concert-espectacle que desestigma les malalties mentals. Segons Ariadna Peya, és molt important que se’n parli obertament, “per entendre que totes patim, en menor o major mesura, i parlar l’únic que fa és sortir una mica de la soledat i pensar que només et passa a tu”.

“La salut mental és un tema en què encara hi ha molt l’estigma i és molt important poder-ne parlar obertament perquè és una manera d’acompanyar-nos”

Ariadna Peya

A través d’una dramatúrgia contemporània, Suite Toc núm. 6 mostra una barreja d’expressions artístiques que, plegades, lliguen un fil argumental que, segons Ariadna Peya, atraparà els espectadors.

L’espectacle és accessible per a persones sordes, tot i que les autores volen deixar clar que no és que s’hagi adaptat a posterior, sinó que des del primer moment s’ha inclòs el llenguatge de signes com un llenguatge escènic més.

“És un espectacle amb una dramatúrgia contemporània, però hi ha una història i barreja música, dansa, text i on la llengua de signes és un llenguatge escènic més i alimenta els altes llenguatges”

Ariadna Peya

I és que, per a Les Impuxibles, l’accessibilitat dels seus espectacles és molt important.

“Tots els nostres espectacles intentem que siguin no només accessibles, sinó interessants per a les persones sordes”

Ariadna Peya

Suite TOC núm. 6 es podrà veure al Teatre de Lloret aquest divendres, a dos quarts de nou del vespre, i les entrades valen 18 euros.

spot_img

El + Vist