13.2 C
Lloret de Mar

La Tarda Jove guanya un concurs estatal per la seva innovació i trajectòria

Es tracta d’una iniciativa impulsada a Lloret el 2012, que pretén crear vincles amb joves en risc d’exclusió social.

Una activitat de la Tarda Jove
Una activitat de la Tarda Jove

Darreres Notícies

El projecte Tarda Jove ha guanyat el Memorial Toni Julià, un concurs d’àmbit estatal. El guardó reconeix la tasca dels educadors socials i premia els projectes més innovadors. Aquesta és la quarta edició del memorial, organitzat pel consell general de Col•legis Oficials d’Educadors Socials.

Pel que fa a la Tarda Jove, es tracta d’una iniciativa que pretén crear vincles amb joves en risc d’exclusió social. Està en funcionament a Lloret des del 2012. És un projecte que neix de la necessitat d’ajudar joves en situació de vulnerabilitat social o familiar. Les actuacions les dues a terme dos professionals, que fan d’educadors socials als barris de Can Carbó i el Molí.

L’objectiu principal és reduir el risc d’exclusió dels joves, potenciant la seva autonomia personal a través de processos d’empoderament, així com afavorir-ne la participació en el seu entorn. Fan servir espais municipals, com els centres cívics, per fer-hi tot tipus d’activitats.

La Tarda Jove té com a beneficiaris 216 joves i 18 famílies. La coordinadora del projecte, Montse Rey, destaca que la intenció és prevenir i ajudar els joves.

Des que es va crear, la Tarda Jove ha engegat moltes activitats, fetes a mida a partir de les necessitats dels usuaris. Ho ha explicat un dels educadors, Carles Bueno.

La impulsora del projecte és la fundació SER.GI. El director, Lluís Puigdemont, argumenta que es tracta d’una iniciativa innovadora perquè dóna importància a tots els actors que influeixen en la vida dels joves.

El premi del Memorial Toni Julià es va donar a conèixer fa uns dies i s’entregarà d’aquí a uns mesos a Madrid.

spot_img

El + Vist