7.3 C
Lloret de Mar
Cartell de les jornades

Els tècnics superiors sanitaris de Catalunya tornen a escollir Lloret per a les seves jornades

Aquest any les dediquen a les malalties cardiovasculars. Han començat avui, al Palau de Congressos Olympic.

Cartell de les jornades

Darreres Notícies

Avui han començat a Lloret les jornades científiques de tècnics superiors sanitaris, que s’allarguen tot el cap de setmana. El congrés es va inaugurar el 2013 aquí a la vila, i després de passar per Tarragona el 2015, els participants han escollit repetir Lloret com a seu per a aquesta edició.

El secretari general de la Unió Professional de Tècnics Superiors Sanitaris de Catalunya, José Joaquín Duran, reconeix que han rebut molt bon tracte per part de tots els sectors de Lloret.

En aquesta edició, la convenció se centra en les malalties cardiovasculars i l’objectiu és desenvolupar de manera transversal el coneixement d’aquestes patologies entre els tècnics superiors sanitaris. Les malalties cardiovasculars estan considerades com un problema de salut de màxima importància a tot el món. A Espanya són la primera causa de mort i se’ls atribueix el 35% de les morts totals. Els principals factors de risc relacionats amb les malalties cardiovasculars són el tabaquisme, la hipercolesterolèmia, la diabetis, la hipertensió arterial, el sedentarisme i l’obesitat.

Per tractar el tema amb profunditat, l’organització planteja un programa amb ponents de primer nivell on tenen un paper protagonista les especialitats relacionades amb el laboratori, imatge per al diagnòstic i medicina nuclear, anatomia patològica, radioteràpia o dietètica.

Les jornades s’estan duent a terme al Palau de Congressos Olympic i aquest any compten amb un rècord de participants: 160. El 80% són catalans, però també vénen d’Euskadi, Madrid, Illes Balears i Comunitat Valenciana.

spot_img

El + Vist