11.4 C
Lloret de Mar
La restauració recupera l'aforament del 100% (Restaurant Natsumi)

Torna el 100% de l’aforament a la restauració i la cultura, també en espais tancats

Pel que fa a les activitats esportives, també es permet el total de l'aforament a l'aire lliure i un 80%, als interiors. Unes mesures que entren en vigor demà divendres.

La restauració recupera l'aforament del 100% (Restaurant Natsumi)

Darreres Notícies

Bars, restaurants i cafeteries tornaran a tenir el 100% de l’aforament a partir d’aquest divendres. A més, també recuperen el seu horari habitual. És una de les novetats que ha presentat el Govern de la Generalitat en el que assegura que és un pas ferm cap a la normalitat prepandèmica.

El Govern també ha avançat que es retira el màxim de persones per taula, que fins ara era de 10 comensals, i tampoc no caldrà mantenir la distància entre les taules. El president de l’associació de bars, restaurants i cafeteries de Lloret, Nino Gómez, considera que és una molt bona notícia.

“No podem més que alegrar-nos que per fi una reivindicació de fa temps s’hagi complert i felicitar tots els del sector que hem arribat fins aquí”

Nino Gómez

A banda del sector de la restauració, també s’ha anunciat la fi de les restriccions d’aforament en els àmbits de la cultura, és a dir, en teatres, cinemes, arxius, biblioteques, museus i sales d’exposicions.

El regidor del Teatre, Albert Robert, creu que és molt positiu que el teatre pugui tornar-se a omplir sense haver de deixar seients buits.

“Estem molt contents que per fi puguem tornar a tenir un aforament del 100% al Teatre, es demostra que fent les coses bé es poden omplir equipaments”

Albert Robert

Per la seva banda, el regidor de Patrimoni Cultural, Xavi Flores, assenyala que amb l’increment de l’aforament es permetrà a més persones poder gaudir de les visites guiades i teatralitzades, que s’han fet des de l’inici amb totes les mesures.

“Sempre hem apostat per la cultura segura, amb visites guiades i teatralitzades amb totes les mesures, però ampliar els aforaments és un pas cap a l’ansiada normalitat”

Xavi Flores

Pel que fa a les activitats esportives, recuperen el total de l’aforament les que es facin a l’aire lliure, però en espais tancats es limitarà al 80% (una mica més que fins ara, que és del 70%). La regidora d’Esports, Ana García-Castany, creu que el públic és necessari en les competicions esportives. Tot i així, recorda que la pandèmia encara no ha acabat i, per tant, apel·la a la responsabilitat de la ciutadania.

“Contents perquè totes les activitats esportives necessiten públic i amb els nous aforaments arribem al més semblant a la mitja normalitat, perquè això encara no ha acabat”

Ana García-Castany

Amb l’ampliació de l’aforament permès, cal destacar que a la Piscina i a les activitats dirigides del gimnàs ja no caldrà reservar cita prèvia

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, afirma que s’ha pres la decisió de relaxar tan dràsticament les mesures davant d’una clara millora de la situació epidemiològica.

“Farem un pas de gegant en el camí cap a tornar a la màxima normalitat, amb tota la prudència però també amb tota la determinació”

Pere Aragonès

El que sí que es manté és l’aforament del 70% als locals d’oci nocturn, que també s’aplicarà als festivals de música i a les activitats musicals en interior i amb el públic dret. En aquests casos, el públic haurà de presentar el passaport Covid, un document que el president Aragonès ha descartat que es pugui estendre a altres sectors econòmics.

D’altra banda, recuperen la presencialitat total les universitats i els congressos, fires i parcs d’atraccions.

Tots aquests canvis entraran en vigor aquest divendres, 15 d’octubre, és a dir, abans del que estava previst, ja que en un inici les restriccions vigents s’havien d’allargar fins al 22 d’octubre. Tot i així, Pere Aragonès ha demanat que no s’interpreti la desescalada com a sinònim de relaxació total, ja que ha insistit en què la pandèmia, tot i estar controlada, encara no ha acabat.

Pel que fa a la mascareta, de moment seguirà sent obligatòria en espais tancats o quan no es pugui mantenir la distància de metre i mig amb persones que no siguin convivents. També segueixen la higiene de mans i la ventilació constants.

spot_img

El + Vist