9.2 C
Lloret de Mar
Un ciclista circulant pel passeig

Tothom vol pacificar el passeig, però es discrepa sobre com fer-ho

Avui hem conegut l'opinió d'alguns veïns que han participat a les sessions de debat organitzades per l'Ajuntament i també de l'empresa Transports Canals.

Un ciclista circulant pel passeig

Darreres Notícies

Així ha estat la Festa de la Cultura Lloretenca més insòlita

La gala va incloure els premis que no es van poder donar el 2020 per la pandèmia.

Lloret de Mar informa prop de 100 empresaris sobre els fons europeus de recuperació postCovid

Amb la voluntat de treballar el sector públic i privat plegats, per poder obtenir una de les línies de subvenció per a destinacions madures.

La Biblioteca, El Puntet i Can Saragossa expedeixen un total de 356 IdCATs al mes de març

A l’Oficina d’Informació i Informació Ciutadana (OIAC) se n’han fet 1.319, per la qual cosa el total es situa en 1.675 expedicions d’IdCATs.

S’obren les inscripcions de la 5a Night Trail, prevista el 26 de juny a Lloret de Mar

La prova compta amb dues distàncies: 7 km, una modalitat apta per a tothom, i una altra de 16 km, més exigent.

Últimes places per al Torneig de Pàdel Renault, que espera reunir 80 parelles

La 1a edició de la competició -amb categoria masculina, feminina i mixta- l'organitza el Club Pàdel Lloret, amb la col·laboració de la Piscina els propers 21, 22 i 23 de maig.

Els veïns tenen opinions diverses sobre com ha de ser la mobilitat al passeig marítim. Molts estan d’acord en què s’ha de reduir el trànsit rodat, però presenten diferents alternatives. Així ho han expressat en les sessions de debat organitzades per l’Ajuntament amb veïns de la zona perquè opinin sobre com ha de ser la mobilitat en aquest espai tan rellevant del municipi.

En el marc del Procés Participatiu, el Consistori ha copsat l’opinió dels veïns i a la ràdio hem pogut parlar amb alguns d’ells. Tots veuen amb molt bons ulls que s’hagi impulsat aquesta acció que recull l’opinió de la ciutadania.

Per exemple, Joan Bernat aposta per reduir la mobilitat a un sol sentit, tot i que discrepa en quin hauria de ser aquest sentit, ja que, al contrari que l’Ajuntament, ell defensa que hauria de mantenir-se el sentit que va de la riera a Sa Caleta. Bernat recorda que millorar la mobilitat al passeig és una necessitat que ve de molts anys enrere.

Rosa Clara Casademont també ha participat en les sessions amb els veïns. Ella defensa un poble més amable, però creu que si es redueixen les places d’aparcament caldrà donar una alternativa. I també reclama que si s’amplien les terrasses de bars i restaurants cal deixar clar quin és l’horari de tancament nocturn i fer-lo complir de manera escrupolosa per garantir el descans dels veïns.

Agustí Cabañas és contundent i defensa que s’elimini al màxim el trànsit rodat. Escollir la millor manera de fer-ho, però, considera que serà feina de l’Ajuntament.

Per la seva banda, Joan Martí creu que s’han de posar per davant les necessitats dels veïns abans que les comoditats dels turistes. Martí afegeix que veu bé que s’incrementi el nombre de terrasses de bars i restaurants, sempre i quan no afecti a la circulació dels veïns.

Qui també ha donat el seu punt de vista a les sessions amb l’Ajuntament és el gerent de Transports Canals, Dani Canals, que està d’acord en què cal pacificar la zona i tenir en compte els veïns, però creu que no es pot perdre de vista que el passeig és una de les dues vies principals de circulació al municipi.

Canals veu amb bons ulls una de les propostes de l’Ajuntament, que passaria per mantenir només un únic sentit de circulació, que seria el que va de Sa Caleta a la riera. Argumenta que és el que ja compta amb parades per als autocars (de manera que no s’haurien de crear), que aquest carril permet els usuaris baixar i descarregar al costat on hi ha els hotels (i així no han de creuar amb les maletes) i que és el que ja utilitzen actualment els vehicles de transport pesats o de transport de passatgers (ja que no poden circular en l’altre sentit).

Dani Canals assegura que el passeig és una via molt usada pels serveis de transport, ja que és una zona on hi ha molts hotels. Tot i així, afegeix que acabaran adaptant-se a la decisió final que es prengui i està molt satisfet del procés participatiu engegat per l’Ajuntament.

Totes aquestes opinions s’han exposat en les sessions que l’Ajuntament ha dut a terme amb els veïns de la zona i amb entitats i gremis de la destinació per conèixer el seu punt de vista i tenir-lo en compte a l’hora de fer propostes. Recordem que, a més, tothom que ho vulgui pot presentar el seu projecte a través del web municipal. Del 8 al 14 de març els lloretencs majors de 16 anys podran votar per escollir quina és la millor proposta.

- Publicitat -

El + Vist

Vacunació de més de 300 persones avui al CAP del Rieral

Al llarg de tot el dia, es vacunaran 360 persones (majors de 79 anys), contactades prèviament per Salut.