7.6 C
Lloret de Mar

Trencar amb els rumors i prejudicis quan gestionem la diversitat

Amb aquest objectiu, s'ha celebrat una jornada formativa amb tècnics de Lloret i altres municipis aquest divendres a la Biblioteca.

El ponent Rafa Crespo, adreçantse als tècnics de la jornada.
El ponent Rafa Crespo, adreçantse als tècnics de la jornada.

Darreres Notícies

Quan ens arriba un rumor, cal verificar primer de tot si és cert. I tot seguit qüestionar-nos la bondat i la utilitat d’aquest rumor. Així funciona el triple filtre de Sòcrates, el savi de l’antiga Grècia, el qual es pot aplicar perfectament en l’actualitat per tal de combatre rumors i prejudicis que circulen per la societat.

Per tal de trencar amb rumors que són perjudicials per gestionar la diversitat i la interculturalitat, aquest divendres s’ha fet una jornada de treball amb professionals de Benestar i Família, així com altres departaments.

jornada de formacio 2

El ponent és l’antropòleg Rafa Crespo, qui assenyala que “la desinformació i la tergiversació genera malestar i dificultat en l’atenció del veïnat i la gestió dels recursos públics”.

En el cas de la població de Lloret de Mar, amb 102 nacionalitats diferents, la gestió de la diversitat és fonamental. Rafa Crespo afegeix que és un element “estructural de la identitat lloretenca, perquè és la realitat”.

En la jornada de formació hi han assistit tècnics de l’Ajuntament de Lloret de Mar (tant de Benestar com altres departaments), així com de Blanes i de Santa Coloma de Gramenet. Un fet que es valora de manera molt positiva per part de la regidora Arantxa Jimenez, qui anuncia la voluntat de fer una altra sessió oberta a la ciutadania sobre rumors i prejudicis.

spot_img

El + Vist