11.7 C
Lloret de Mar

Tres clubs de rem col·laboraran amb l’acte d’inauguració de la Capitalitat de la Cultura Catalana

Consideren que és molt positiu que l’Ajuntament hagi tingut en compte el rem com a activitat cultural, ja que té un pes important en la història de Lloret.

L'assaig amb els clubs de rem (Ajuntament de Lloret de Mar)
L'assaig amb els clubs de rem (Ajuntament de Lloret de Mar)

Darreres Notícies

Tres clubs de rem de Lloret participaran a l’acte Vogar, que aquest dissabte inaugurarà la Capitalitat de la Cultura Catalana. Tot i que han revelat poca cosa del que tenen previst fer, han avançat que tenen preparada una coreografia amb els rems.

servicios profesionales jimenez

Les tres entitats coincideixen en què és molt positiu que l’Ajuntament hagi tingut en compte el rem com a activitat cultural, ja que té un pes important en la història de Lloret. Un representant de Santa Cristina, Josep Guich, creu que, a més, ara és un bon moment per promocionar el rem a la vila, ja que hi ha moltes regates al calendari.

“Els vogadors som part de la cultura lloretenca, tothom hi té o hi ha tingut alguna vinculació i és un bon moment per reivindicar i donar a conèixer el rem a Lloret”

Josep Guich

Isabel Salanova, del Club Rem Sant Romà, creu que és una manera original de promocionar el rem i, a més, posa en valor el pes històric que té al municipi.  

“Farem una coreografia amb els rems i serà una forma artística de veure aquest instrument de mar fent uns balls al mig de la plaça”

Isabel Salanova

L’altre grup convidat és el de les fundadores d’Es Vano, que el 1988 van crear la primera tripulació de rem femenina. Una representant, Ester Mas, assenyala que és un honor que s’hagi comptat amb elles, com a pioneres.

“Com que el nom de l’acte és ‘Vogar’ i nosaltres som les primeres dones vogadores, ens va semblar molt adient i interessant poder participar-hi”

Ester Mas

L’espectacle Vogar, que va a càrrec de la companyia Les Estampades, es farà aquest dissabte, a les set de la tarda, a la plaça Pere Torrent. En concret, serà a la façana de la Casa de la Cultura.

spot_img

El + Vist