2.3 C
Lloret de Mar

Tres espectacles de dansa per a tots els públics, aquest diumenge, al Teatre

S'organitzen dins de la iniciativa Fem Dansa i tindran lloc tant al matí com a la tarda, dins i fora del teatre municipal.

Marúnica (Cia Roberto G. Alonso)
Marúnica (Cia Roberto G. Alonso)

Darreres Notícies

Lloret de Mar té per davant un cap de setmana anomenat Fem Dansa, amb tallers i espectacles familiars i per a tots els públics.

servicios profesionales jimenez

Fem Dansa és una iniciativa que va néixer el 2016, liderada per l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC), amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Un projecte que porta sis anys creant un circuit de municipis compromesos a programar dansa i activitats formatives relacionades.

L’objectiu és crear un escenari a Catalunya amb oportunitats per a la recerca, la creació i la producció de dansa, així com la seva difusió, visibilitat i socialització i, de l’altra, permetre que la ciutadania s’atansi a la dansa com a disciplina artística. El regidor del Teatre, Albert Robert, convida a tothom a gaudir de les activitats programades.

“Des de Lloret formem part en aquesta edició del Fem Dansa i, per tant, ens subvencionen programar aquestes jornades, que esperem que tinguin molt èxit i que tothom en puguem gaudir”

Albert Robert

A banda de Lloret, els municipis que participen en aquesta edició són Argentona, Cambrils, Celrà i La Garriga.

Pel que fa a les activitats d’aquest cap de setmana a la nostra vila, per demà dissabte ja estan plenes totes les places per als dos tallers de dansa programats, que aniran a càrrec de les ballarines Carolina Villegas i Cristina Catalán.

La primera oferirà una sessió de rumba flamenca, mentre que la segona ha preparat un taller de percussió amb el cos. Les dues ballarines celebren la iniciativa Fem Dansa, que consideren que és una bona oportunitat per donar visibilitat a la dansa.

De cara a diumenge, Fem Dansa segueix amb diferents espectacles destinats a tots els públics

El primer es titula 30 elefants sota un paraigua. Un espectacle, de la companyia La Petita Malamuga, pensat per a la primera infància. La intenció és que la dansa, la narració i la música vinculin adults i nadons en el món de les emocions. La direcció artística, així com el guió i la narració, van a càrrec d’Albert Vilà.

“És una proposta més poètica, adreçada a la primera infància, i ens venia molt de gust explicar diferents històries sobre persones que al final són elefants”

Albert Vilà

30 elefants sobre un paraigua es representa dues vegades aquest diumenge: a les onze del matí i a dos quarts d’una. Totes dues, al Teatre de Lloret.

Mentrestant, al migdia, a les dotze, es presenta un altre espectacle, titulat Conseqüències, de la companyia Moveo, a la plaça Germinal Ros, a fora del teatre. Una obra de caire irònic i alegre sobre la possibilitat de ser incoherent, arribar tard, estar fora de lloc i les seves conseqüències.

Guanyador del Premi Moritz de la Fira de Tàrrega del 2017 a la Millor Estrena d’Arts de Carrer, és un espectacle per a tots els públics que explora a través del moviment les relacions entre realitat i ficció en la nostra vida quotidiana i en el temps accelerat en què vivim. El director és Stéphane Lévy.

“És un espectacle de dansa que es basa en el moviment, però que és molt proper, que fa a la gent partícip de l’espectacle, perquè volem trencar la distància entre la gent que balla i la gent que mira”

Stéphane Lévy

Conseqüències, que es duu a terme aquest diumenge, a les dotze del migdia, a plaça Germinal Ros, a fora del teatre, és gratuïta.

I l’últim espectacle que es podrà veure aquest diumenge es titula Marúnica, de la Cia. Roberto G. Alonso, que gira entorn a l’obra de Maruja Mallo, pintora de la Generació del ‘27.

La seva variada obra és el vehicle idoni per connectar amb l’imaginari dels infants. Què millor, doncs, que transformar-la en moviment per crear un espectacle sorprenent i visual que desperti la creativitat de nenes i nens. L’autor, director i coreògraf és Roberto G. Alonso.

“Maruja Mallo estava a l’alçada de grans de la seva època, com Magritte o Dalí, però durant molt de temps va ser una pintora silenciada, en part perquè era republicana, però sobretot per la seva condició de dona”

Roberto G. Alonso

L’obra compta amb l’aportació del lloretenc Vìctor Peralta, que s’encarrega dels 40 vestits que surten al vestuari i de l’escenaografia. Tot plegat és un homenatge a la Maruja Mallo que dona títol a l’espectacle.

Marúnica es representarà a les sis de la tarda, al Teatre de Lloret. Les entrades valen 7 euros.

spot_img

El + Vist