15.4 C
Lloret de Mar

Trobada de submarinisme vintage i de càmeres clàssiques, a Lloret de Mar

Tindrà lloc del 16 al 18 de setembre, entre Sa Caleta i l'Hotel Guitart Central Park Aqua Resort, on es faran exposicions, conferències i projeccions.

Andrés Clarós, amb equipatge de busseig vintage
Andrés Clarós, amb equipatge de busseig vintage

Darreres Notícies

Lloret de Mar acollirà una trobada de submarinisme vintage aquest mes de setembre. A més a més, també tindran molt de pes les filmacions sota l’aigua i les càmeres submarines clàssiques. Tot plegat serà el cap de setmana del 16 al 18 de setembre.

L’impulsor és Andrés Clarós, membre de les Societats de Busseig Històric d’EUA, França, Alemanya i Espanya, a banda de director de BUCAM, la col·lecció de càmeres submarines més gran del món. Ell mateix explica que un dels atractius de la trobada serà vestir un bus clàssic, que sortirà a l’aigua.

“Vestirem un bus clàssic, dels que anaven amb casc, amb peus de plom… i entrarà a l’aigua i fins i tot podem enviar imatges arreu del món per streaming

Andrés Clarós

Aquests equipament de busseig antics eren molt pesats i difícils de manejar, fins que als anys 40 van crear-se els nous materials, molt més àgils i còmodes. A la trobada de Lloret, n’hi haurà de tots els tipus.

De fet, la trobada està oberta absolutament a tothom que s’animi a submergir-se o bé que vulgui veure-ho des de terra. A més a més, a l’Hotel Guitart Central Park Aqua Resort es farà una exposició de càmeres i diverses xerrades i projeccions.

“Farem una exposició de càmeres, però també hi haurà conferències i explicacions sobre pel·lícules mítiques del món submarí fet pels propis autors que van fer aquelles pel·lícules”

Andrés Clarós

Entre els assistents, hi haurà Christian Petron, director de fotografia de la reconeguda pel·lícula submarina Le Grand Bleu.

El cartell de la trobada
El cartell de la trobada

I una de les conferències es destinarà a un pioner de Lloret de Mar com va ser el doctor Adler.

“El doctor Adler va ser el pioner, el primer de qui tenim constància que va fer una pel·lícula submarina a la Costa Brava, a la província de Girona i, molt probablement, de tot Espanya”

Andrés Clarós

De cara a diumenge al matí, l’associació de busseig històric organitza una neteja del fons del mar.

“Nosaltres vam conèixer un tipus de fons i volem recuperar-lo; tota la deixalla que hi ha a tot arreu no hi era en aquell moment”

Andrés Clarós

La trobada serà d’àmbit internacional i s’hi esperen persones provinents dels EUA, de sud-Amèrica i d’arreu d’Europa. Serà la cinquena Vintage Diving Meeting HDSES i la tercera Vintage Underwater Camera Meeting.

spot_img

El + Vist