17.2 C
Lloret de Mar

El SOM va trobar feina a un 10% més de persones el 2016 respecte l’any anterior

Va trobar feina a 235 persones i va gestionar un total de 434 ofertes de treball, la majoria per tasques del sector serveis.

Pàgina web del SOM
Pàgina web del SOM

Darreres Notícies

Durant el 2016, el Servei d’Ocupació Municipal (SOM) va trobar feina a 235 persones, un 10% més que a l’any anterior. També al 2016, el SOM va gestionar un total de 434 ofertes de treball, la majoria per fer de cambrer, recepcionista, treballar a la cuina, al sector del comerç i l’administració. Per tant, la majoria han estat vinculades als serveis.

servicios profesionales jimenez

El regidor de Promoció Econòmica, Jordi Orobitg, està molt satisfet d’aquests resultats i creu que fan palès que es tracta d’un servei molt àgil i resolutiu.

El Servei d’Ocupació Municipal disposa actualment d’una borsa de més de 300 empreses, xifra que s’ha anat incrementant, any rere any, i que demostra que, cada cop més, és un servei de referència per als empresaris de la vila.

Pel que fa a persones inscrites al SOM, durant l’any passat van ser 1.217 i es van rebre més de 5.000 visites presencials. Tot i això, les consultes via Internet -que es fan a través del web de l’Ajuntament-, són l’eina predominant. Al 2016, l’apartat del SOM en línia ha rebut 661.702 visites, fet que suposa un 46,7% del total de visites rebudes al web municipal.

Malgrat el balanç positiu del 2016, el regidor reconeix que hi ha moltes persones que no troben feina. De fet, el perfil de la majoria de contractes que es fan a través del SOM és de persones joves. Tot i així, Jordi Orobitg encoratja a tots els aturats a fer ús del servei.

El SOM de Lloret és un servei gratuït d’intermediació entre persones que busquen feina i empreses que necessiten personal, i depèn de la Secció de Promoció Econòmica. Entre d’altres coses, ofereix borsa de treball; informació i assessorament per a la recerca activa de feina; desenvolupament de tècniques i habilitats personals vinculades al món laboral; orientació formativo-laboral; formació contínua i ocupacional; i és un punt d’autoservei del Servei d’Ocupació de Catalunya.

Durant l’any 2016, s’han realitzat prop de 30 cursos, jornades i seminaris dirigits a empreses, emprenedors, treballadors i persones a l’atur, que representen més de 1.400 hores de formació. En total, s’ha format prop de 450 persones al llarg de l’any.

spot_img

El + Vist