13.9 C
Lloret de Mar
Dofí mort, trobat aquest dijous a Blanes, en avançat estat de descomposició (Ajuntament Blanes).

Troben un dofí mort a la platja de Blanes

Els operaris es van ocupar de retirar el dofí de la platja i traslladar-lo a l’abocador de deixalles de Lloret de Mar perquè fos enterrat en cal viva.

Dofí mort, trobat aquest dijous a Blanes, en avançat estat de descomposició (Ajuntament Blanes).

Darreres Notícies

Què es pot fer i què no a partir de diumenge, sense toc de queda ni estat d’alarma

Les mesures aprovades entraran en vigor aquest 9 de maig, quan decaigui l'estat d'alarma, i s'aplicaran durant quinze dies.

‘El inocente’, rodada en part a Lloret, número 1 de Netflix

A la vila es van enregistrar unes escenes a la plaça del Carme, al passeig marítim i l'interior del restaurant Orient Express, entre altres localitzacions.

Yagi Color, la nova aventura empresarial de dos empresaris turístics de Lloret

La Cristina Marcos i en Ryan Algar engeguen aquest projecte, després que la crisi per la Covid hagi reduït el rendiment dels seus negocis del sector del turisme.

Lloret de Mar es promociona als mercats europeus amb accions en format virtual

Durant les últimes setmanes Lloret Turisme ha participat en jornades professionals i sessions de treball amb professionals de Polònia, Bèlgica i Espanya.

L’alumna Meghna Nihalani (Coll i Rodès), al quadre d’honor de les Olimpíades d’Economia

Estudia Segon de Batxillerat i ha estat la desena classificada, en entrar al top 10 d’un total de 63 participants de Catalunya.

Un dofí mort ha aparegut aquest dijous a la costa de Blanes. Sobre les 15.30h d’ahir, un veí va alertar la Policia Local que havia vist un dofí mort varat a la sorra de la platja, a 10 metres de la sortida de la riera de la Plaça Catalunya. Hi han intervingut efectius policials i de Protecció Civil de la població veïna.

Segons fonts de l’Ajuntament de Blanes, immediatament es va activar el protocol i es va donar avís als Agents Rurals, que van fer la preceptiva recollida de dades i mostres per confeccionar l’atestat de la troballa. El dofí presentava força signes de descomposició, i aquest fet va determinar que no es pogués fer la seva necròpsia al Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA), com ha estat el cas dels darrers cetacis trobats a Blanes, per determinar els motius de la seva mort.

Al descartar-se aquesta possibilitat, es va activar el següent pas del protocol i es va avisar l’empresa del servei de neteja, Nora. Els seus operaris es van ocupar de retirar el dofí de la platja i traslladar-lo a l’abocador de deixalles de Lloret de Mar perquè fos enterrat en cal viva.

Segons els entesos, l’aparició de cetacis morts a les platges catalanes i de Blanes no és un fet estrany, i en la majoria de casos són exemplars de dofins ratllats, ja que n’hi ha deu vegades més que els dofins mulars.

- Publicitat -

El + Vist

Miguel Molina (Ferrari) fa podi a Bèlgica, a la primera cursa del Campionat del Món de Resistència

El pilot lloretenc, amb el brasiler Daniel Serra com a nou company d’equip, ha iniciat una nova temporada en aquesta categoria, després de la victòria que va obtenir fa dues setmanes en les 4 hores de Barcelona.