Divendres, 26 febrer 2021
11.3 C
Lloret de Mar
Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella

Un 5’6% de les prop de 600 persones avaluades el 2017 a la Corporació tenien Alzheimer

Són dades que s'han fet públiques amb motiu del Dia Mundial de l'Alzheimer, que se celebra avui.

Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella

Darreres Notícies

El Puntet ha col·laborat en una desena de projectes vinculats a la Covid-19 al llarg del 2020

El Punt d'Informació Juvenil ha presentat la Memòria del 2020, amb totes les dades dels seus serveis.

La Piscina de Lloret, seu del Campionat d’Espanya de Natació sincronitzada, del 12 al 15 de març

La competició, que es farà en les categories aleví i infantil, reunirà 600 persones, entre participants i acompanyants,.

Viajeros Callejeros i Optica’m exposaran els seus casos d’èxit en un seminari

El seminari, organitzat pel Servei d'Ocupació Municipal (SOM), es farà demà, de 10 a 12 hores, de manera virtual i serà gratuït.

Lloret de Mar és el municipi gironí on més s’han reduït els delictes el 2020

Segons l'estadística del Ministeri de l'Interior, la tendència és de descens arreu arran de les restriccions per la pandèmia. A Lloret, han caigut a menys de la meitat, passant de 3.507 a 1.629.

Felix Duchampt, triatleta olímpic, s’entrena a la Piscina de Lloret

El francès -que té pràcticament assegurada la plaça als Jocs Olímpics de Tòquio- està a Lloret preparant-se a consciència amb una desena d'esportistes d'elit.

Un 5,6% de les prop de 600 persones avaluades l’any passat als centres sociosanitaris de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, a Lloret, Blanes i Calella, tenien Alzheimer. A més, un 3% patia altres tipus de demència.

Són dades que s’han fet públiques amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer, que se celebra avui. El doctor Fernando Espada, neuròleg de la Corporació, també exposa que durant el 2107, una de cada sis persones majors de 65 anys ingressades als hospitals de Blanes i Calella patien algun grau de demència. Uns 400 pacients tenien Alzheimer i gairebé 500 estaven afectats per alguna altra malaltia de deteriorament cognitiu.

L’Alzheimer és la forma més comuna de demència diagnosticada en les persones grans. A Catalunya s’estima que hi ha més de 89.000 casos, segons dades de la Generalitat, i l’envelliment de la població provoca que cada vegada hi hagi més afectats.

Per donar suport, la Corporació de Salut del Maresme i La Selva ofereix, a l’Hospital Sant Jaume de Calella, un programa d’atenció psicològica tant a les persones que pateixen la malaltia com a les seves famílies. Ho fa en col·laboració amb l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital. És un servei gratuït en el qual també hi participen els cuidadors dels pacients amb demència.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

Oferir experiències per al turisme familiar, pot marcar la diferència a Lloret de Mar

Aquesta és una de les recomanacions que fa la consultora Castro a Lloret de Mar, per millorar la seva competitivitat amb el turisme familiar.

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.